Gemeente Geertruidenberg


Reconstructie Boterpolderlaan en Jeroen Boschstraat officieel van start

Boterpolder klein.JPG

Deelgebied Heereland van het project Dongeburgh

De reconstructie van de Boterpolderlaan en Jeroen Boschstraat is officieel van start gegaan. De wethouders Lida Verschuren en Ad van Onzenoort, projectmanager Dongeburgh Ine de Wolf en clustercoördinator Cultuur en civiele techniek Frits Plasman droegen hier hun steentje aan bij.

Onderdeel project Dongeburgh

De reconstructie is onderdeel van project Dongeburgh, deelgebied Heereland, en loopt vooruit op de bouwstart van de eerste 44 woningen en 12 appartementen in de 1e fase van Heereland in november 2006. Door de Boterpolderlaan opnieuw in te richten zullen de nieuwe straten in dit deelgebied en de nieuwe woningen straks goed bereikbaar zijn, aldus Ad van Onzenoort, wethouder van Dongeburgh. Wethouder Lida Verschuren geeft aan dat de huidige riolering wordt vervangen omdat deze te klein is voor de nieuwbouw en bovendien verouderd. Nu worden er gleuven gegraven om kabels en leidingen te leggen. Verder trekken we de nu schuin lopende weg in de Jeroen Boschstraat recht en wordt deze, net als de Boterpolderlaan, opnieuw ingedeeld met een voetpad, fietspad, parkeerstroken en een geasfalteerde rijweg. Gelukkig hoeven er geen bomen gerooid te worden aan de kant van de bestaande woningbouw.

Eerste fase

Als 1e fase zal uitgevoerd worden het gedeelte tussen de Pieter Breughelstraat en de Paulus Potterstraat. Frits Plasman: Waarschijnlijk zal deze fase begin november gereed zijn. Daarna wordt het laatste deel aangepakt tot en met de kruising Sandoel en Grote Kerkstraat. Verwacht wordt dat begin 2007 de reconstructie klaar zal zijn. Ine de Wolf geeft aan dat de klanten van Super de Boer en Big Boss gewoon hier terecht kunnen. Er staan verwijzingsborden, die aangeven hoe ze de supermarkt en de bouwmarkt kunnen bereiken. Ook zullen de plannen voor de appartementenblokken op de hoek Boterpolderlaan/Jeroen Boschstraat eind 2006 in procedure gaan. Nadat het collegebesluit daarvoor genomen is, zal het plan ter inzage gelegd worden. Dat zal ook gepubliceerd worden.