Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Fietser botst tegen oplegger en raakt gewond

Publicatiedatum: 7-9-2006 11:23:27

Wekerom - Een 55-jarige fietser uit Barneveld is woensdagavond met nek/ en rugletsel naar het ziekenhuis gebracht nadat hij op de Edeseweg in Wekerom tegen een oplegger was gebotst. De man reed omstreeks kwart over zeven over het fietspad langs de Edeseweg, komende uit de richting Harskamp. Een 22-jarige vrachtwagenchauffeur uit Harskamp had zijn combinatie langs de weg geparkeerd, waarbij de oplegger gedeeltelijk op het fietspad stond. De naderende fietser had de oplegger vermoedelijk niet opgemerkt en botste er tegenaan. Het slachtoffer is per ambulance naar het Gelderse Vallei ziekenhuis in Ede gebracht. De politie had geen drankgebruik geconstateerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Vrouw opgelicht na babbeltruc

Publicatiedatum: 7-9-2006 11:22:45

Ede - Een 71-jarige Edese vrouw is deze week het slachtoffer geworden van oplichting door de zogenoemde ´babbeltruc´. Een onbekende man, die zich uitgaf als medewerker van een kabeltelevisiebedrijf was dinsdagmiddag bij de vrouw aan de deur geweest en vertelde dat hij haar TV kwam inregelen. De vrouw raakte kennelijk overtuigd van het verhaal en liet de man binnen. Na het ´verlenen´ van de service werd een bedrag van 30 euro in rekening gebracht dat direct betaald moest worden. De vrouw had echter geen gepast geld en betaalde een hoger bedrag waarop de man had gezegd dat hij na het wisselen terug zou komen. De man kwam echter niet meer opdagen. De gedupeerde Edese meldde zich woensdag bij de politie voor aangifte. Volgens het slachtoffer zou het gaan om een man van tussen de 20 en 25 jaar met een lichtgetinte huidskleur. Verder zou de man donkere kleding gedragen hebben en een petje op. De politie waarschuwt steeds alert te zijn op dit soort praktijken: laat nooit zomaar vreemden binnen, vraag altijd naar een legitimatiebewijs en informeer zonodig bij het bedrijf, waarvoor men werkzaam zegt te zijn.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Trucker rijdt hekwerk om en rijdt door

Publicatiedatum: 7-9-2006 11:21:40

Wageningen - De Wageningse politie heeft woensdag proces-verbaal opgemaakt tegen een 43-jarige trucker uit het Friese Stiens. De man wordt ervan verdacht te zijn doorgereden nadat hij op de Veerdam in Wageningen een hekwerk omver had gereden. Getuigen noteerden het kenteken van de vrachtwagen en waarschuwden de politie. Die wist kort daarna de Friese vrachtwagenchauffeur te traceren. De man had verklaard niets van de aanrijding te hebben gemerkt. Ook van omstanders, die volgens hun zeggen de trucker op de aanrijding zouden hebben geattendeerd, zou de chauffeur niets gemerkt hebben. De vrachtwagen van de man bleek geen schade te hebben.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Automobiliste lichtgewond na uitwijkmanoeuvre

Publicatiedatum: 7-9-2006 11:20:35

Otterlo - Een 43-jarige automobiliste uit Otterlo is woensdag op de Apeldoornseweg in haar woonplaats lichtgewond geraakt bij een verkeersongeval. De Otterlose botste rond kwart voor vier tegen een lantaarnpaal als gevolg van een uitwijkmanoeuvre. Daarbij liep ze verwondingen op aan haar arm. De vrouw hoefde echter niet naar het ziekenhuis. De Otterlose had tegenover de politie verklaard dat ze tijdens het rijden werd verrast door een overstekende kat. In een poging het dier te ontwijken verloor de vrouw de macht over het stuur en botste tegen een lantaarnpaal. Zowel de auto van de vrouw als de lantaarnpaal liep daarbij schade op. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Amersfoortse motorrijder moet rijbewijs inleveren
Publicatiedatum: 7-9-2006 11:19:03

Nijkerkerveen - Een 43-jarige motorrijder uit Amersfoort heeft woensdagavond zijn rijbewijs moeten inleveren bij de politie in Nijkerkerveen. Agenten hadden de man betrapt toen hij met een snelheid van meer dan 120 km/u reed op de Amersfoortseweg. Vanwege zijn hoge snelheid trok de Amersfoorter de aandacht van de agenten. Die zetten daarop de achtervolging in en klokten de man met een snelheidsoverschrijding van meer dan 50 km/u. In Hoevelaken werd de Amersfoorter tot staan gebracht, waarna hij zijn rijbewijs terplekke moest afstaan. Tegen de man is ook proces/verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Weer rijbewijs ingevorderd op Dreeslaan

Publicatiedatum: 7-9-2006 11:16:49

Bennekom - Agenten van het verkeershandhavingsteam hebben woensdagavond op de Dr. W. Dreeslaan in Bennekom het rijbewijs ingevorderd van een 33-jarige automobilist uit Nieuwegein. De man werd met behulp van de Lasergun gesnapt met een snelheid van 130 km/u, een snelheidsoverschrijding van 50 km/u. Afgelopen dinsdag werden door de politie ook al twee rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die de maximumsnelheid van 80 km/u fors hadden overschreden. Bij de controle van woensdag liepen in totaal 37 hardrijders tegen de lamp.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606