Gemeente Geertruidenberg


Succesvolle presentatie van fietsroute langs vestingwerken en verdedigingslinies

presentatie fietsroute 3 klein.JPG
Ondanks het onstuimige weer is de presentatie van de fietsroute langs vestingwerken en verdedigingslinies op zondag 3 september zeer goed verlopen.

Overhandiging eerste exemplaar

Lida Verschuren, wethouder gemeente Geertruidenberg overhandigde een eerste exemplaar van deze nieuwe fiets-wandelroute aan de heer Wim de Jongh (wethouder gemeente Werkendam), mevrouw Marijke Vos (wethouder gemeente Drimmelen) en mevrouw Dolly van Dijk (ambtenaar gemeente Oosterhout). Lida Verschuren bedankte de drie gemeenten voor de prettige manier van samenwerken. We mogen trots zijn op dit eerste resultaat en we hopen dat we op deze basis van samenwerking nog veel producten mogen ontwikkelen. Met kanonschoten werd de presentatie compleet. Onder belangstelling van ruim 80 personen gaf de Bergsche Battery een nabootsing van de stadsmilitie anno 1593.

Honderd km fietsplezier

Het gaat om twee fietsroutes: één door het gebied Den Hout, Munnikenhof en Drimmelen en één door het gebied Hank, Werkendam en Almkerk. De verbinding van beide routes is een fiets-wandelroute door de historische vestingstad Geertruidenberg. De brochure is goed voor bijna 100 km fietsplezier en een mooie wandeling door de vestingstad Geertruidenberg.

Mede dankzij een financiële bijdrage van het REAP West-Brabant is deze fietsroute mogelijk geworden. U kunt de brochure afhalen bij het VVV.