Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Assen, 07-09-2006

Met drank op achter het stuur, ongeluk tot gevolg ASSEN De politie heeft het rijbewijs van een 29-jarige Assenaar ingevorderd. De man reed woensdagavond over de Thorbeckelaan en sloeg bij de Stadshouderslaan rechtsaf. Mogelijk door te veel snelheid botste de man met zijn auto op een verkeersbord. Bij een ongeluk wordt standaard een blaasproef afgenomen. De Assenaar zat met te veel drank op achter het stuur (690 µg/l, ongeveer 1,8 promille). Van de man was al eerder het rijbewijs ingenomen voor het rijden onder invloed, daarom kreeg de man geen bekeuring maar zal zich moeten verantwoorden voor de rechter. (06-177362)

Stremming Assen Zuid na ongeval
ASSEN Donderdagmorgen tegen halfzeven zag een 23-jarige vrouw uit Eelde een tegenligger over het hoofd. Een aanrijding op de kruising Europalaan-Zuid/ Haarweg was het gevolg. Bij de vrouw uit Eelde zat een passagiere in de auto. Deze raakte bekend en moest door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd. Door het ongeval was de kruising enige tijd gestremd. Dit was ook merkbaar in de ochtend spits, het verkeer was enige tijd gestremd. (06-1777427)

Twee keer betrapt
ASSEN Een 60-jarige man uit Haren (Gr) was donderdagmorgen hardleers. Eerder in de nacht was hij gecontroleerd op rijden onder invloed en had hij een rijverbod van 15 uur gekregen. Echter de man vond het niet nodig om deze tijd af te wachten en weer nuchter in zijn auto te stappen. Daarop is hij opnieuw aangehouden 795 µg/l (2 promille) was het tweede test resultaat. De man heeft een dagvaarding gekregen. De sleutels van de auto bleven op het bureau. (06-177404)

300, - boete
EMMEN Een 34-jarige man uit Nieuwenhoven (Belgë) werd donderdagmorgen door de politie gecontroleerd. Toen agenten de man aanspraken was een alcohollucht waarneembaar. Daarop heeft de man een blaasproef afgelegd. Het resultaat bevestigde het vermoeden van de agenten: de man zat met drank op achter het stuur. De Belg heeft een bekeuring van 300,- gekregen. (405µg/l, 1 promille)

Gordel controle
EERSTE EXLOERMOND Het dragen van de gordel kan veel ellende voorkomen. Het is een van de speerpunten als het gaat om controles in het verkeer. De politie heeft woensdagmiddag een gerichte controle gehouden op de Drentse Mondenweg. In ruim een uur tijd kregen vier bestuurder een bekeuring voor het niet dragen van de gordel. (06-177392)

Oplettende klant, dief gesnapt
ASSEN Door het alerte optreden van een klant kon een 36-jarige winkeldief uit Groningen gepakt worden. De man stak woensdagmiddag een zonnebril in zijn mouw bij een winkel aan het Forum en wilde het pand zonder betalen verlaten. De klant meldde dit bij de eigenaar en deze waarschuwde de politie. De Groninger is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij onderzoek kwamen verschillende goederen boven tafel waar nog prijskaartjes aanzaten. De man kon geen bonnetjes laten zien. De verdachte is voorgeleid voor verder onderzoek. (06-177270)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dana Kragten, tel. 0592 - 36 1280.