Politie Twente

Passagier gewond bij aanrijding

Enschede

Op woensdag 6 september omstreeks 18.45 uur vond op de kruising Haaksbergerstraat/Usselerveenweg in Enschede een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een 55-jarige man uit Keijenborg reed in een personenauto vanaf de Usselerveenweg genoemde kruising op en wilde links afslaan. Hij verleende daarbij geen voorrang aan een 21-jarige automobiliste uit Rekken, die over de Haaksbergerstraat reed, komende vanuit de richting Enschede. Bij de aanrijding die volgde raakte een 23-jarige man uit Neede, inzittende bij de 21-jarige automobiliste, gewond en werd in het ziekenhuis opgenomen. De beide bestuurders en nog twee inzittenden bleven ongedeerd. De auto's waren zwaar beschadigd. De politie nam van beide auto's het kenteken deel I in en maakt van de aanrijding proces-verbaal op. (06-114019)

Winkeldief blijkt veelpleger

Enschede

De politie hield op woensdag 6 september om15.05 een 36-jarige Enschedeër aan wegens winkeldiefstal. Personeel van de winkel aan de Johan Wijnholtsstraat in Enschede had gezien hoe de 36-jarige goederen achter zijn overhemd stopte. Bij de kassa rekende de verdachte maar een product af, waarna het personeel de man aanhield en hem overdroeg aan de politie. De verdachte blijkt een veelpleger, waarop de politie hem in verzekering stelde. De verdachte is ter voorgeleiding opgesloten. De politie maakt proces-verbaal op. (06-113898)

Duo aangehouden wegens diefstallen

Rijssen

Naar aanleiding van diefstallen in de garderobe van een horecagelegenheid aan de Grotestraat in Rijssen, gepleegd van zaterdag 2 op zondag 3 september, stelde de politie een onderzoek in. Daarvoor hield de politie op woensdag 6 en donderdag 7 september twee verdachten aan, een 30-jarige man en een 36-jarige vrouw, beide uit Enschede. Beide verdachten betreffen veelplegers en zijn voor nader verhoor opgesloten. De politie sluit niet uit dat deze verdachten voor meerdere diefstallen in aanmerking komen. Dit wordt in het onderzoek meegenomen. (06-112622)

Automobiliste rijdt tegen geparkeerde auto

Oldenzaal

Op woensdag 6 september vond omstreeks 09.45 uur een aanrijding plaats op de Gasthuisstraat in Oldenzaal. Een 76-jarige Oldenzaalse reed met haar auto over genoemde straat en wilde net een geparkeerd staande auto passeren, toen haar een auto tegemoet kwam. Ze probeerde onmiddellijk te stoppen, maar reed daarbij tegen de geparkeerde auto. De 76-jarige raakte bij de aanrijding gewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. (06-113708)

Verdachte van inbraak aangehouden

Hengelo

Op donderdagochtend 7 september werd omstreeks 04.00 uur een woninginbraak gemeld aan de Slachthuisstraat in Hengelo. De 31-jarige bewoner had bij thuiskomst drie personen overlopen. Hij zag hoe deze personen in een klaar staande auto stapten, waarna de auto met hoge snelheid wegreed. In de woning waren diverse goederen overhoop gehaald. Het is nog niet bekend wat er is weggenomen. De politie stelde onmiddellijk hierna een onderzoek in en kon om 06.30 uur een 26-jarige Oldenzaler in zijn woning aanhouden. De betreffende auto stond voor de woning. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. Het onderzoek naar de overige verdachten wordt voortgezet. (06-114103)

Politie houdt nog eens zes verdachten aan na mishandeling

Rijssen

De politie heeft naar aanleiding van een ingesteld onderzoek nog eens 6 mannen aangehouden voor de zware mishandeling van een man, de mishandeling van twee portiers en de bedreiging van politiemensen. Een deel van de verdachten, in ieder geval vier, blijft vast zitten tot de behandeling voor de meervoudige kamer op 24 november 2006.

Naar aanleiding van de ongeregeldheden bij discotheek Lucky aan de Morsweg in Rijssen op zondag 13 augustus jl., waarbij direct al een 19-jarige Wierdenaar en een 22-jarige Nijverdaller werden aangehouden, stelde de politie een nader onderzoek in.

Uit dit onderzoek bleek dat er meerdere zaken naast elkaar speelden. Enerzijds was er de mishandeling van twee portiers van de discotheek, een 29- en een 40-jarige man uit Rijssen en anderzijds de zware mishandeling van een 18-jarige discobezoeker uit Rijssen. Daarnaast waren er de ongeregeldheden in de Galvanistraat in Rijssen, waarbij politiemensen werden belaagd en een van de agenten een waarschuwingsschot moest lossen.

De politie hield in totaal 8 verdachten aan. Naast de al eerder aangehouden en nog vast zittende 19-jarige Wierdenaar en 22-jarige Nijverdaller werden nog eens 6 mannen aangehouden. Dit betreffen een 22-jarige Almeloër, een 19-jarige en vier 22-jarige Nijverdallers. De 22-jarige Almeloër en een van de 22-jarige Nijverdallers zitten nog vast.

Vanwege hun geringer aandeel zijn de 19-jarige en twee 22-jarige Nijverdallers inmiddels in vrijheid gesteld. Een derde 22-jarige Nijverdaller moet nog bij justitie worden voorgeleid. (06-103355)