Rijksuniversiteit Groningen

Serge Daan krijgt International Prize for Biology

Gedragsbioloog professor dr. Serge Daan van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen krijgt de International Prize for Biology 2006 toegekend van de Japan Society for the Promotion of Science. De prijs zal 20 november 2006 in Tokyo worden uitgereikt in aanwezigheid van de Japanse keizer.

De International Prize for Biology is in 1985 ingesteld en wordt jaarlijks toegekend. Hij bestaat uit een medaille en bedrag van tien miljoen yen (ongeveer 65.000 euro). Wereldwijd wordt hij beschouwd als een van de belangrijkste prijzen voor de biologie. Bekende vroegere winnaars zijn Edward O. Wilson en Ernst Mayr, beiden van Harvard University.

Serge Daan (1940, Mook) bekleedt in Groningen de Niko Tinbergen leerstoel. Hij is een expert op gebied van evolutionaire gedragsbiologie, speciaal de chronobiologie (biologische klok). Hij is lid van de Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen en Fellow of the Royal Society of Canada. Daan ontving eerder de Hasselblad Award en de Alexander von Humboldt Forschungspreis.

Noot voor de pers

Meer informatie: prof.dr. S. Daan, tel (050) 309 3999 of (050) 363 2046. e-mail: s.daan@rug.nl

Foto en cv: www.rug.nl

Zie ook:

http://www.jsps.go.jp/english/e-biol/main.html

http://www.rug.nl/bcn/education/researchMaster/teachers/trackB/daan

Redactie: afdeling Communicatie RUG

Postbus 72, 9700 AB Groningen

Tel. 050-363 4444

E-mail: communicatie@rug.nl