Gemeente Rotterdam


---

De gemeenteraad vergadert een keer per drie weken op de donderdagmiddag en eventueel -avond. Om actuele informatie te geven over de raadsvergadering verschijnt er op de vergaderdag telkens na 10.00 uur een bericht van de Griffie over verzoeken van fracties tot het houden van een interpellatie, een tweeminutendebat en vragen voor het Vragenhalfuur. Het gaat om verzoeken die kort voor de vergadering worden ingediend. In de weken dat er geen reguliere raadsvergadering is, heeft de raad een actualiteitenuur met het college. Ook dan plaatsen wij een overzicht van de ingediende onderwerpen.

Vier tweeminutendebatten en vragen voor Vragenhalfuur

Voor de raadsvergadering van vanmiddag heeft Leefbaar Rotterdam een verzoek ingediend voor een tweeminutendebat over positieve discriminatie op de arbeidsmarkt.

De PvdA heeft een verzoek ingediend voor een tweeminutendebat over het diversiteitbeleid bij de gemeente Rotterdam. Het tweede verzoek van de PvdA gaat over de (gedeeltelijke) privatisering van de NV Luchthaven Schiphol.

D66 heeft een tweeminutendebat aangevraagd over regenwaterbuffers.

Verder heeft Leefbaar Rotterdam vragen ingediend over de landelijke regeling voor eisen die aan een pasfoto in het paspoort worden gesteld.

Aanvragen voor een tweeminutendebat of een interpellatie worden altijd bij de vaststelling van de raadsagenda, aan het begin van de vergadering, besproken. Het kan voorkomen dat een aangevraagd debat niet wordt gehouden. Dat geldt niet voor vragen voor het Vragenhalfuur.

Alle overige vergaderstukken ontvangt u - zoals gebruikelijk - via de reguliere postverzending of kunt u raadplegen via www.bds.rotterdam.nl Ook kunt u de stukken tijdens de vergadering terugvinden in de persmap.

Bron: Griffie, 07-09-2006