1e persbericht van donderdag 7 september 2006

Eindhoven, 07-09-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven/Veldhoven: Politie houdt tweede verdachte inbraak aan

Op de Kanaaldijk Noord is woensdag rond 18.55 uur een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt er van verdacht betrokken te zijn bij een inbraak in een winkel aan het Meiveld te Veldhoven. Woensdagochtend werd daar rond 3.20 uur een 34-jarige man op heterdaad betrapt (zie 1e persbericht van woensdag 6 september). De motor die bij de inbraak werd gebruikt bleek gestolen te zijn bij een woning aan de Pieter Huyssensweg in de nacht van dinsdag op woensdag. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Poltie houdt dronken man op snorfiets aan

Een 29-jarige Eindhovense bestuurder van een snorfiets is woensdagavond rond 19.05 uur aangehouden op de Hoogstraat. Bij de politie kwam de melding binnen dat een snorfietser tegen een paal aangereden zou zijn op de Hoogstraat. De agenten hadden het vermoeden dat de bestuurder gedronken had en lieten hem blazen. Hij blies een promillage van ruim 2,4. Tegen de Eindhovenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Lierop: Helmonder gewond bij eenzijdig ongeval

Woensdagavond is op de Varenschutseweg een 40-jarige Helmonder gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. Hij reed op zijn motor over de Varenschutseweg, komende uit de richting Helmond. Hij zag een verkeersdrempel over het hoofd, raakte daardoor de macht over het stuur kwijt en kwam in de berm terecht. Hij viel en belandde uiteindelijk in een sloot. De man is met diverse botbreuken overgebracht naar het ziekenhuis.