Essent

Portal ZiZone.tv open voor TV-producties van iedereen

Vanaf vandaag kan iedereen met ambitie om televisie te maken terecht op de internetsite www.ZiZone.tv van @Home. ZiZone zendt als eerste ter wereld videobijdragen van consumenten ook daadwerkelijk uit op TV. Een parodie op een TV-commercial, een eigen weerbericht, een impressie van een rampzalig verlopen vakantie of een per ongeluk geregistreerde blooper van een familielid, alles is mogelijk.

Begin oktober zal ZiZone.tv via TV Digitaal - het digitale televisiepakket van @Home - beginnen met de uitzendingen die bestaan uit de ingestuurde producties. Een digitale televisiezender dus, waarbij de kijker via een internetsite zélf de inhoud bepaalt én verzorgt. Hiermee zet @Home een nieuwe stap op het gebied van interactieve televisie, waarbij de kijker écht koning is.

Iedereen met een camera kan op www.ZiZone.tv een bijdrage leveren. Het aanbieden van videocontent op internetplatforms waar vervolgens op gestemd wordt bestaat al geruime tijd. Er is Shoobidoo (KPN), video.google.com (Google), www.youtube.com en sinds kort VideoTalent.nl (NCRV). Waar op deze sites de ingestuurde filmpjes alleen 'online' bekeken kunnen worden, gaat ZiZone een stap verder. ZiZone onderscheidt zich van haar voorgangers door het feit dat de bijdragen ook écht op televisie worden uitgezonden. Dat gebeurt via Zizone, één van de zenders in TV Digitaal, het gratis digitale televisiepakket van @Home. ZiZone is dus de 'next generation videosite' waarmee iedereen kennis kan maken met alle facetten van het échte televisiemaken.

Hoe werkt het?
Het principe is simpel: op de internetsite www.ZiZone.tv kan iedereen een filmpje plaatsen. Dat kan een bijdrage zijn voor één van de 'vaste' thema's of een onderwerp dat je in een eigen video-log (VLOG) zélf bedenkt. Bezoekers op www.ZiZone.tv kunnen vervolgens op hun favoriete filmpje stemmen. Van elke categorie worden de beste bijdragen iedere dag op televisie uitgezonden in carrousels van ongeveer 20 minuten. Elke carrousel is dus steeds weer anders van samenstelling. De komende maand zullen op www.ZiZone.tv alle inzendingen worden verzameld tot er voldoende materiaal is voor de eerste uitzending.

Regie
Iedereen op ZiZone kan letterlijk de regie ter hand nemen. Niet alleen kun je je eigen weerbericht opnemen in een virtuele weerstudio, je kunt als presentator ook je eigen bijdrage aankondigen óf het hele avondprogramma zelf samenstellen. Maar er is meer: abonnees kunnen via teksten deelnemen aan forums en voorlichting of meedoen aan veilingen. Ook scholen, buurtverenigingen en sportclubs zullen op termijn hun rol krijgen op www.ZiZone.tv

Essent Kabelcom is een belangrijke speler in de Nederlandse kabelbranche. Het bedrijf is actief op het gebied van data- en telecommunicatie, radio, tv en internet, zowel voor de consument als het bedrijfsleven. Met een dagelijks bereik van zo'n 5 miljoen mensen in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland via 1,8 miljoen kabelaansluitingen, is Essent Kabelcom het tweede kabelbedrijf in Nederland.

Nadere informatie Essent: www.essentkabel.com en www.home.nl

Geplaatst: 7 september 2006

Copyright Sitevoorwaarden Privacy
Print deze pagina Naar boven