Gemeente Strijen


Bekendmakingen week 36

(07-09-2006) Bekendmakingen Burgemeester en wethouders van Strijen maken het volgende bekend:

Aanvraag om reguliere bouwvergunning ontvangen van:
- Gebrs. Hooghwerff B.V. voor het plaatsen van een voorzetwand tegen de westgevel op het perceel Spui 12A te Strijen (ontvangen 31 augustus 2006).

- Gebrs. Hooghwerff B.V. voor het gedeeltelijk vernieuwen van de boerderij op het perceel Nieuwestraat 52 te Strijen (ontvangen 1 september 2006).

Aanvraag om monumentenvergunning ontvangen van:
- Gebrs. Hooghwerff B.V. voor het gedeeltelijk vernieuwen van de boerderij op het perceel Nieuwestraat 52 te Strijen (ontvangen 1 september 2006).

Met vragen over het gebruik van eventuele rechtsmiddelen (bezwaren e.d.) tegen de verzoeken om bouwvergunning kunt u zich wenden tot het bureau Bestuursondersteuning in het gemeentehuis.

Inspraak artikel 19, lid 1 Wet op de Ruimtelijke Ordening: Op 19 juni 2006 is een aanvraag om reguliere bouwvergunning ontvangen van de heer C. Kolf voor het gedeeltelijk veranderen van een bestaande schuur in een mantelzorg woning op het perceel Mookhoek 117 in Mookhoek.

Om het (bouw)plan mogelijk te maken overwegen burgemeester en wethouders een vrijstellingsprocedure op grond van artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) te starten. Daarnaast overwegen burgemeester en wethouders een verzoek om hogere grenswaarde aan te vragen bij het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. Voordat deze procedures gestart kunnen worden moet op grond van de Inspraakverordening van de gemeente Strijen inspraak worden verleend. De inspraak wordt verleend aan ingezetenen en belanghebbenden.
De desbetreffende stukken liggen met ingang van 11 september 2006 gedurende 2 weken (tot 25 september 2006) ter inzage bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis. Het gemeentehuis is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Ingezetenen en belanghebbenden kunnen binnen de termijn van ter inzage legging een zienswijze over het bovenstaande indienen bij ons college. Deze zienswijze dient bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Hiervoor dient tijdig een afspraak te worden gemaakt met mevrouw L. Bos, bereikbaar onder telefoonnummer 078-6748228.
Na afloop van de inspraaktermijn zullen de ingekomen zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming van het college over het al dan niet toepassen van artikel 19, lid 1 WRO en het verzoek om hogere grenswaarde. Indien het college besluit hieraan medewerking te verlenen worden de procedures gestart door middel van een publicatie.

Wet milieubeheer:
Op 20 december 2005 is een aanvraag ingevolge de Wet milieubeheer ingediend door Reedijk Bandenservice b.v. om vergunning voor het oprichten en in werking hebben van een detail- en groothandel in wielen en banden op het perceel Nijverheidsstraat 3 te Strijen. De aanvraag en de ontwerp-beschikking (het ontwerp van de beschikking zoals deze eruit zal zien indien er geen zienswijzen en/of adviezen worden ingebracht) liggen van 11 september 2006 tot en met 23 oktober 2006 ter inzage in het gemeentehuis, Waleplein 2 te Strijen. De stukken kunnen worden ingezien:

- elke werkdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 15 30 uur;

- op de donderdagavond, na telefonische afspraak (tel. 078 - 6748229). Zienswijzen kunnen door een ieder van 11 september 2006 tot en met 23 oktober 2006 mondeling of schriftelijk naar voren worden gebracht. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gezonden aan de directeur van de Milieudienst Zuid-Holland Zuid, Postbus 550, 3300 AN Dordrecht. Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kan contact opgenomen worden met de behandelend ambtenaar (de heer K. Snelder, tel.nr. 078 - 648 05 00).
Van mondeling naar voren gebrachte zienswijzen wordt een verslag gemaakt.
Alleen belanghebbenden kunnen op basis van naar voren gebrachte zienswijzen beroep instellen tegen de definitieve beschikking.

Dordrecht, 8 september 2006
burgemeester en wethouders van Strijen
namens dezen, de directeur Milieudienst Zuid-Holland Zuid.

Algemene Wet Bestuursrecht Burgemeester en wethouders van Strijen maken de volgende besluiten bekend:

Lichte bouwvergunning verleend aan:

- Aannemingsbedrijf L. Naaktgeboren b.v. voor het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van de woning op het perceel Van Esscheplantsoen 29 te Strijen (verzonden 7 september 2006).

Reguliere bouwvergunning verleend aan:

- Jonas Peulvruchten en kleinverpakking voor het plaatsen van een laadkuil op het perceel Industriestraat 15 te Strijen (verzonden 7 september 2005).

Sloopvergunning verleend aan:

- O.P.G de Visser voor het uitvoeren van inpandige sloopwerkzaamheden en het verwijderen van asbesthoudende materialen op het perceel Land van Esseweg 6 te Strijen (verzonden 7 september 2006).

Een vergunning voor het plaatsen van driehoeksborden is verleend aan:
- Dentop Reclame & Media Groep BV, postbus 222, 3230 AE Brielle voor het plaatsen van 15 aankondingsborden van 18 september tot en met 9 oktober 2006 met daarop de aankondiging van een campagne van de Rabobank Hoeksche Waard (verzonden 6 september 2006).

Een ontheffing voor het gebruik van muziek is verleend aan:
- Koffiepunt 40, Oudendijk 40 te Strijen voor het in gebruik hebben van geluidsapparatuur tijdens een besloten feest op 30 september 2006 van 20.00 uur tot 24.00 uur (verzonden 6 september 2006).

Een inritvergunning is verleend aan:

- De heer E.A.E. Rietveld, Bosweg 7 te Strijen voor het maken van een uitweg naar de Bosweg te Strijen (verzonden 6 september 2006).

Tegen bovenstaande besluiten kunnen belanghebbenden binnen 6 weken nadat de vergunning is verzonden naar de aanvrager (of, wanneer er geen aanvrager is, na deze publicatie) een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft. In het bezwaarschrift moet staan waarom u het niet eens bent met het besluit. Aan het indienen van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden. De behandeling van een bezwaarschrift mag volgens de wet maximaal 14 weken in beslag nemen. Het besluit treedt direct in werking, ook al wordt er bezwaar gemaakt. Bent u van mening dat, zolang nog niet op het bezwaarschrift is beslist, het besluit niet in werking zou moeten treden, dan kunt u aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Dordrecht een voorlopige voorziening vragen. Het adres is: postbus 7003, 3300 GC Dordrecht. Een voorlopige voorziening kan alleen worden gevraagd als er ook bezwaar is gemaakt. Daarnaast moet er sprake zijn van een spoedeisend belang. Aan het vragen van een voorlopige voorziening zijn wel kosten verbonden (griffierechten). Voor vragen over uw bezwaar- en beroepsmogelijkheden kunt u contact opnemen met het bureau Bestuursondersteuning.