Gemeente Strijen


Tweede Vrijwilligersprijs gemeente Strijen

(07-09-2006) Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 2 januari 2007 wordt voor de tweede keer in de gemeente Strijen de Vrijwilligersprijs uitgereikt. Inwoners van Strijen kunnen kandidaten voor de nieuwe onderscheiding tot 1 november aanstaande aanmelden.

Potentiële kandidaten voor de Vrijwilligersprijs 2006 kunnen via een aanmeldingsformulier bij de gemeente worden opgegeven. Een jury, onder voorzitterschap van burgemeester Jac Klijs, maakt in november een voordracht van vrijwilligers die in aanmerking kunnen komen voor het gemeentelijke lintje. Tijdens de nieuwjaarsreceptie maakt de burgervader bekend wie van de genomineerden de Vrijwilligersprijs 2006 van de gemeente Strijen ontvangt. Hij overhandigt dan onder meer een uniek plastiek, vervaardigd door de locale kunstenares Mieke van Alphen.

Genomineerden dienen wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo dient een vrijwilliger zich structureel in te zetten voor de Strijense samenleving en moet een voorgedragen instelling in de gemeente zijn gevestigd. De Vrijwilligersprijs van de gemeente Strijen wordt tweejaarlijks uitgeloofd. In 2004 ging de prijs naar Stichting Jeugdland. Een aanmeldingsformulier is verkrijgbaar in het gemeentehuis, 078-6748200, of via de gemeentelijke website www.strijen.nl. Nominaties kunnen tevens worden doorgegeven via het e-mailadres vrijwilligersprijs@strijen.nl.