Gemeente Heusden


Rolco Europe BV naar Het Hoog september 2006
Gemeente legt extra parkeerplaatsen aan bij De Schroef september 2006 Rolco Europe BV naar Het Hoog

Rolco Europe BV uit Tilburg gaat zich vestigen op bedrijventerrein Het Hoog in Nieuwkuijk. Het bedrijf dat machines bouwt voor de hygiënische papierindustrie, heeft een perceel van een kleine drieduizend vierkante meter gekocht. Op het perceel zal een pand worden gebouwd dat dienst doet als kantoor en bedrijfshal.

Het bedrijf, waar 12 medewerkers werkzaam zijn, ontwikkelt en vervaardigt machines voor de hygiënische papierindustrie. Het bedrijf is ontstaan als toeleverancier van Edet. Inmiddels is de klantenkring verbreed naar multinationals als Kimberly-Clark en Procter & Gamble. Het bedrijf heeft een nichepositie weten te verwerven op de tissue markt. Rolco Europe BV richt zich met name op de kleine, specialistische en vaak innovatieve projecten. Deze projecten vereisen veel engineering kennis die het bedrijf ook in huis heeft. Het bedrijf werkt daarnaast in een netwerk van lokale, regionale en internationale toeleveranciers. Medewerkers van deze toeleveranciers werken vaak op projectmatige basis samen met medewerkers van Rolco. Het bedrijf heeft tot doel verder uit te groeien tot een volwaardig MKB-kennisbedrijf met 20-25 medewerkers. Rolco Europe BV is het veertiende bedrijf dat zich op Het Hoog vestigt.

Naar verwachting zal Rolco Europe BV in april 2007 zijn deuren op Het Hoog kunnen openen.
Geplaatst op: 7 september 2006
Gemeente legt extra parkeerplaatsen aan bij De Schroef

Het college van Heusden heeft op 5 september besloten om ongeveer 50 extra parkeerplaatsen aan te leggen bij het sport- en recreatiepark De Schroef in Drunen. Bij het sport- en recreatiepark De Schroef in Drunen is al geruime tijd sprake van onvoldoende parkeerplaatsen, wanneer er sportactitviteiten plaatsvinden bij één van de sportverenigingen op het sport- en recreatiepark.

De sportverenigingen zijn in de loop van de jaren behoorlijk gegroeid, zowel qua ledenaantal als bijbehorende activiteiten. Maar het parkeerterrein is in de loop van de jaren niet aangepast.

Tot vorig jaar kon in de weekenden met sportactiviteiten nog gebruik gemaakt worden van het parkeerterrein van Alcoa. Maar dit terrein is in het weekend niet meer beschikbaar. Daarnaast wordt er bij sportevenementen aan beide zijden van de Prins Hendrikstraat geparkeerd en wordt het gebruik van het fietspad belemmerd. Dit parkeren in het groen langs de Prins Hendrikstraat is niet toegestaan. Menig sportbeoefenaar heeft dan ook een bekeuring aangetroffen onder de ruitenwisser.

Omdat er geen alternatieven meer waren om te parkeren, heeft het college van Heusden, na overleg met de sportverenigingen, besloten om het bestaande parkeerterrein fors uit te breiden met circa 50 parkeerplaatsen. Het parkeerterrein wordt uitgebreid in de richting van de Lipsstraat.

De werkzaamheden, die leiden tot uitbreiding van het parkeerterrein, zullen al dit najaar beginnen. Hierbij wordt namelijk rekening gehouden met de te verwachten parkeerdruk in het nieuwe sportseizoen. Geplaatst op: 7 september 2006