Ingezonden persbericht


Pinnacle Studio 10 nu geoptimaliseerd voor HD montage en web sharing

Studio productreeks ook compatible met Microsoft Windows Vista besturingssysteem

Tewksbury, Mass., 6 september 2006 - Avid Technology, Inc. (NASDAQ: AVID), maakt vandaag bekend dat haar consumentendivisie, Pinnacle Systems, Inc., versie 10.6 heeft uitgebracht van de Pinnacle Studio softwarereeks. Pinnacle Studio biedt consumenten gebruiksvriendelijke oplossingen voor het maken van hoge kwaliteit HD video's maar ook voor het bewerken van eenvoudige filmpjes voor het web.

"Volgens GfK staat na optelling, op basis van verkoopcijfers van juli 2005 tot aan juni 2006 in de drie belangrijkste Europese landen (DE, FR, GB), Pinnacle Studio op nummer één in de lijst van videobewerkingssoftware voor de PC op de consumentenmarkt," zegt Jeff Hastings, algemeen directeur Pinnacle Systems. "We zitten in de juiste positie om zelfs nog sneller te groeien zodra de consument Studio kiest als het beste pakket voor het bewerken en distribueren van HD video's en om hun video's met vrienden te delen via sociale netwerken op het internet."

Krachtige verbeteringen van de Pinnacle Studio productreeks zijn:
. Optimale HD montage met ondersteuning voor alle populaire breedbeeld beeldschermen;
. Nieuw gereedschap voor het beter beheren van bestanden en video's opgenomen met nieuwe type camera's, zoals digitale fotocamera's, harddisk-camcorders en DVD-camcorders;
. Verbeterde stabiliteit welke nu gelijkwaardig is aan professionele videomontageproducten.

Hastings vervolgt."De nieuwste versie van Pinnacle Studio bevat een groot aantal voordelen die belangrijk zijn voor de hedendaagse consument en het biedt tevens garantie voor de toekomst. We hebben toegezegd dat, zodra Vista in 2007 officieel op de markt verschijnt, we aan alle compabiliteitseisen voor Microsofts nieuwe besturingssysteem voldaan zullen hebben."

De Pinnacle Studio reeks bestaat nu uit Pinnacle Studio Titanium Edition, Pinnacle Studio Plus Titanium Edition en Pinnacle MediaSuite Titanium Edition.

Prijzen en beschikbaarheid
Pinnacle Studio software is verkrijgbaar via de website van Pinnacle Systems website (www.pinnaclesys.com), en bij bekende retailketens zoals DynaByte, Dixons, MediaMarkt, MyCom, Fnac en Carrefour. De adviesverkoopprijs van de Pinnacle Studio reeks begint met E 59,00 inclusief BTW.

Over Pinnacle Systems, Inc.
Pinnacle Systems, Inc., een volledige dochteronderneming van Avid Technology, Inc., is marktleider in het verschaffen van complete videomontage-oplossingen, TV tuners voor de PC en digitale media adapters voor de consumentenmarkt. De productlijnen van het bedrijf omvatten Pinnacle PCTV, Dazzle®, Pinnacle ShowCenter, Pinnacle Studio MediaSuite, Pinnacle Mobile Media en haar vlaggenschip, de Pinnacle Studio reeks. Voor meer informatie ga naar www.pinnaclesys.com

Over Avid
Avid Technology, Inc. is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale non-lineaire mediacreatie, beheer en distributieoplossingen zodat film-, video-, audio-, animatie-, game- en omroepprofessionals efficiënter, productiever en creatiever kunnen werken. Voor meer informatie over Oscar®, Grammy®, en Emmy® award-winnende producten en services van het bedrijf, breng een bezoek aan: www.avid.com.

© 2006 Avid Technology, Inc. Alle rechten voorbehouden. Productfuncties, specificaties, systeemvereisten en beschikbaarheid kunnen zonder melding gewijzigd worden. U kunt contact opnemen met het lokale kantoor of wederverkoper voor de huidige prijzen. Avid, film composer, Pro Tools, Digidesign en Avid Liquid zijn een geregistreerd handelsmerk en/of handelsmerk van Avid Technology, Inc of van haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere landen. Avid heeft in 1998 een Oscar Statuette ontvangen op het onderdeel Scientific and Technical Award voor het concept, ontwerp en ontwikkeling van Avid® Film Composer®, een systeem voor het monteren van bewegende beelden. Digidesign, Avid's audio divisie, heeft in 2003 een Oscar Statuette gekregen op het onderdeel Scientific and Technical Award voor het design, ontwikkeling en implementatie van haar Pro Tools® digital audio work station. Oscar is een geregistreerd handelsmerk van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Emmy is een geregistreerd handelsmerk van ATAS/NATAS. Grammy is een handelsmerk van National Academy of Recording Arts and Sciences, Inc. Pinnacle Systems, het Pinnacle Pinwheel logo, Pinnacle PCTV, Dazzle, Pinnacle ShowCenter, Pinnacle MediaSuite, Pinnacle Mobile Media en Pinnacle Studio zijn geregistreerde handelsmerken en/of handelsmerken van Pinnacle Systems, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars .

---- --
Pinnacle Systems lanceert Pinnacle Studio Special Anniversary Pack, een speciale jubileumuitgave van bekroonde videobewerkingssoftware

Pinnacle Systems viert haar 20-jarig bestaan met de introductie van een nieuwe reeks Pinnacle Studio software, -De #1 keuze videobewerkingssoftware voor thuis - dat bestaat uit Studio Titanium met krachtige verbeteringen plus het Special Anniversary Pack dat een groot aantal effecten en opties toevoegt.

Pinnacle Studio met het Special Anniversary Pack is verkrijgbaar in drie verschillende versies: Pinnacle Studio Titanium Edition, het instappakket voor het eenvoudig bewerken en bewaren van videoherinneringen, Pinnacle Studio Plus Titanium Edition, voor het bewerken van hoge kwaliteit video's en heeft een groot aantal uitvoermogelijkheden, Pinnacle Studio MediaSuite Titanium Edition, voor geavanceerde video-, foto- en audiobewerking. Zowel Pinnacle Studio Plus als Pinnacle Studio MediaSuite zijn ook geschikt voor het bewerken van HD videomateriaal.

Al de drie Pinnacle Studio softwareversies worden geleverd met een Special Anniversary Pack, een compleet pakket uitbreidingen voor eindeloze creativiteit bestaande uit:
. Pinnacle RTFX vol.1 & vol.2, 49 extra geavanceerde video-effecten
. Pinnacle Hollywood FX vol.1, meer dan 400 professionele overgangen in 25 verschillende thema's.
. Pinnacle Premium Pack vol.1, extra DVD menu's, titels en speciale geluidseffecten in 25 verschillende thema's.

Pinnacle Studio Plus Titanium Edition werd onlangs verkozen tot "European Editing Software 2006-2007" door het videopanel van de European Imaging and Sound Association (EISA), Europa's vooraanstaande awardorganisatie voor consumententechnologie.

Prijzen en beschikbaarheid
De vernieuwde Studio reeks is vanaf eind september verkrijgbaar bij de bekende retailketens en de betere computerwinkel. De adviesverkoopprijzen incl. BTW zijn als volgt: Studio Titanium Edition E 59,00 Studio Plus Titanium Edition E 99,00 Studio MediaSuite Titanium Edition E 129,00

Over Pinnacle Systems, Inc.
Pinnacle Systems, Inc., een volledige dochteronderneming van Avid Technology, Inc., is marktleider in het verschaffen van complete videomontage-oplossingen, TV tuners voor de PC en digitale media adapters voor de consumentenmarkt. De productlijnen van het bedrijf omvatten Pinnacle PCTV, Dazzle®, Pinnacle ShowCenter, Pinnacle Studio MediaSuite, Pinnacle Mobile Media en haar vlaggenschip, de Pinnacle Studio reeks. Voor meer informatie ga naar www.pinnaclesys.com

© 2006 Avid Technology, Inc. Alle rechten voorbehouden. Productfuncties, specificaties, systeemvereisten en beschikbaarheid kunnen zonder melding gewijzigd worden. U kunt contact opnemen met het lokale kantoor of wederverkoper voor de huidige prijzen. Avid® is of een geregistreerd handelsmerk en/of handelsmerk van Avid Technology, Inc in de Verenigde Staten en/of andere landen. Pinnacle Systems, het Pinnacle Pinwheel logo, Pinnacle PCTV, Dazzle, Pinnacle ShowCenter, Pinnacle Studio MediaSuite, Pinnacle Mobile Media en Pinnacle Studio zijn geregistreerde handelsmerken en/of handelsmerken van Pinnacle Systems, Inc. en haar zusterorganisaties in de Verenigde Staten en andere landen. Emmy is een geregistreerd handelsmerk van ATAS/NATAS. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Noot:
Perscontact: Tim van Donkersgoed, Pinnacle Systems BV, +31 (0)24 3731202, tdonkersgoed@pinnaclesys.com