Ingezonden persbericht


Persbericht

7 september 2006

Behoefte aan storage-oplossingen in de gezondheidszorg stijgt explosief

~ Ziekenhuizen en radiologie-afdelingen kunnen snel belangrijke patiëntinformatie delen met behulp van NetApp s storage-oplossingen ~

Gezondheidszorginstellingen wensen steeds meer veilige, betrouwbare en kostenbesparende oplossingen die helpen met het beheren van de explosieve datagroei van hun beeldintensieve applicaties. Network Appliance, Inc. (NASDAQ: NTAP) heeft al meer dan duizend gezondheidszorginstellingen opgetekend die gebruik maken van NetApp s storage-oplossingen voor het opslaan en archiveren van digitale bestanden en beelden. Instellingen over de hele wereld vertrouwen al op NetApp voor een veilige en snelle toegang tot data, applicaties en features. In Nederland behoren onder meer het Westfries Gasthuis Hoorn en Maxima Medisch Centrum in Veldhoven tot de klanten van NetApp.

NetApp levert instellingen in de gezondheidszorg een eenvoudige, snelle en betrouwbare oplossing om data op te slaan. Dit leidt tot vermindering van de TCO en het vergroten van de return-on-investment. NetApp s storage-oplossingen stellen ziekenhuizen, radiologie-afdelingen en fotocentra in staat snel belangrijke patiëntinformatie te delen.

De oplossingen die NetApp aanbiedt voor instellingen in de gezondsheidszorg kunnen ook uitstekend worden ingezet in combinatie met NetApp s NearStore online archiveringsoplossing. Deze oplossing biedt een uniek voordeel voor het archiveren van data vergeleken met traditionele storage-oplossingen. Zo is het mogelijk om direct een filesysteem terug te halen voor het maken van aanpassingen. Bovendien wordt er op hetzelfde moment een kopie gemaakt van de data. Zo kunnen instellingen de data direct opvragen in het geval van een ernstige ramp of calamiteiten.

Beeldintensieve applicaties zoals Picture Archive Communication System (PACS) zijn de motor achter de groei van NetApp in de gezondheidszorg. De inkomsten uit PACS zijn meer dan verdubbeld in het afgelopen jaar.

Wij bewaren meer dan 45TB aan PACS-data, inclusief digitale röntgenfoto s, CAT-scans en cardiologie- en applicatiedata, allemaal op hetzelfde netwerk, op een efficiënte en kostenbesparende manier , zegt Bart van den Bosch, CIO van het Academisch Ziekenhuis Leuven. Onze NetApp-oplossing ondersteunt de meer dan 450.000 radiologieprocedures die wij jaarlijks uitvoeren. Terwijl onze opslagvolumes groeiden, kreeg NetApp s opslagoplossing gemakkelijk een upgrade. Ons ultieme doel is het creëren van een onbegrensd online archief. NetApp maakt het zo eenvoudig dat we de oplossing dankbaar gepromoveerd hebben tot onze centraal platform voor kritieke, medische applicaties. Dit om onze artsen en ziekhuispersoneel te helpen met het verbeteren van de patiëntenzorg. We hebben nu meer dan 200TB opslagruimte.

NetApp pakt de pijnpunten in digitale archivering en opslag voor klanten in de gezondheidszorg hard aan, vooral in PACS-afdelingen , zegt Patrick Rogers, vice president of Products en Alliances bij Network Appliance. Onze klanten zijn van mening dat de efficiëntie en flexibiliteit van het NetApp-platform hen de mogelijkheid biedt om hun beeldarchieven meer te benutten. Het snel terugvinden van afbeeldingen en data uit de archieven is van groot belang voor de gezondheidszorg. Goedkope opslagsystemen zijn net zo belangrijk om in deze vraag te voldoen. Onze klanten merken dat NetApp een lagere TCO biedt en hen in staat stelt andere archiveringsapplicaties met NetApp storage te consolideren.

Productinformatie
Voor meer informatie over de oplossingen die NetApp aanbiedt voor de gezondheidszorg kijkt u op www.netapp.com/solutions/healthcare.html. Meer informatie is ook verkrijgbaar via het NetApp Tech OnTap-programma. Het NetApp Tech OnTap-programma bevat een maandelijkse nieuwsbrief met praktijkervaringen, tips en tools, engineering interviews, verhalen achter de schermen en meer. Schrijf u in via www.netapp.com/go/techontap.

(402 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Network Appliance
Network Appliance is marktleider in geïntegreerde storage-oplossingen voor data-intensieve bedrijfsomgevingen. Sinds de oprichting in 1992 levert Network Appliance eersteklas technologie, producten en partners om datamanagement te vereenvoudigen. Informatie over de oplossingen en diensten van Network Appliance is beschikbaar op www.netapp.com.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Maud Geerbex van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: 040-235 46 00 Fax: 040-235 46 01 E-mail: maudg@lewispr.com www.lewispr.com

Voor meer informatie over NetApp kunt u contact opnemen met Bastiaan van Amstel, NetApp: Tel: 020-5039600
E-mail: bastiaan@netapp.com

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com