LTO Noord


Persbericht: Smart Farming wordt onderdeel van LTO Bedrijven

LTO Bedrijven BV heeft eind augustus Smart Farming BV overgenomen van Smart Markets NV.

Via www.smartfarming.nl kunnen agrarische ondernemers gezamenlijk groot inkopen via internet. Smart Farming regelt de orderverzameling, centrale inkoop en de facturering aan de deelnemers. Met de overname speelt LTO Bedrijven in op de behoefte aan krachtenbundeling en kostenbesparing onder agrarische ondernemers en in het bijzonder onder LTO leden.

Smart Farming bundelt de kracht van de individuele boeren en tuinders om inkoopkortingen te krijgen bij de leveranciers. Smart Farming is ruim een jaar actief, is snel groeiend en heeft al meer dan 550 deelnemers waardoor de inkoopkracht groeit. Met Smart Farming kunnen boeren en tuinders via een gemakkelijk te gebruiken website producten inkopen voor het agrarische bedrijf, zoals momenteel al gebeurt met bijvoorbeeld kunstmest, zaagsel en landbouwplastic etc.

Smart Farming regelt alles: de verzameling van de orders op basis van voorinschrijving, de inkoop bij de leveranciers en de facturering aan de deelnemers. Het doel van Smart Farming is tweeledig. Het bundelen van de vraag via internet en vervolgens de volumes aan de leveranciers aanbieden die op hun beurt kunnen inschrijven via een veiling. Niet alleen de deelnemende boeren en tuinders profiteren van Smart Farming, maar ook de leveranciers. Smart Farming neemt de hele administratie uit handen, inclusief de debiteurenpositie. De leveranciers kunnen hun marktaandeel met deze aanpak op een gemakkelijke wijze vergroten.

Door op een slimme manier gebruik te maken van de mogelijkheden via internet, heeft Smart Farming voor zân eigen inkomsten genoeg aan een relatief klein percentage van het gezamenlijk inkoopvoordeel. Door de combinatie van goede service en internetgemak kunnen de werkzaamheden door relatief weinig mensen uitgevoerd worden.

Alle agrarische ondernemers kunnen zich gratis aanmelden als deelnemer van Smart Farming. Continue worden interessante producten aangeboden in de vorm van campagnes. Door de openbare prijsstelling voor degene die zich hebben aangemeld, is de maximum prijs altijd van tevoren bekend. Hoe meer deelnemers er meedoen, des te lager de uiteindelijke prijs veelal wordt.

Smart Markets van wie de onderneming Smart Farming BV is overgenomen, creëert en beheert New Commerce platformen voor consumenten en producenten, geeft licenties uit en is onderdeel van de internationale my eyes Group.

Donderdag 7 september 2006