Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 7 september

* BURGER HOUDT AUTO-INBREKER AAN
SPIJKENISSE - Een 56-jarige inwoner uit Spijkenisse heeft woensdagmorgen op de Westakker een 51-jarige inwoner uit Vlaardingen, op heterdaad aangehouden, toen de man inbrak in een auto. Rond 10 uur zag de Spijkenissenaar dat de man aan het inbreken was. Hij hield hierop de man aan en waarschuwde direct de politie. De 51-jarige verdachte was op het moment van zijn aanhouding in het bezit van een autoradio en een dvd-scherm, beiden afkomstig uit auto's. De goederen werden in beslag genomen.


* DRIE RIJBEWIJZEN INGEVORDERD
STELLENDAM - Politiepersoneel van de Verkeerspolitie heeft woensdagavond op de Plaatweg een snelheidscontrole gehouden. Tussen zeven en half negen werd in kader van het project SOS (SAMEN - ONGEVALLEN - STOPPEN) met behulp van een lasergun de maximumsnelheid van 80 km/uur gecontroleerd. Drie bestuurders, twee automobilisten en een motorrijder, moesten direct hun rijbewijs inleveren. Zij reden respectievelijk, 136, 159 en 175 km/uur. Van de 28-jarige bestuurder van een BMW-Z3, afkomstig uit Stellendam, die 159 km/uur reed moest zijn auto laten staan omdat hij zijn rijbewijs niet bij zich had.


* AUTOMOBILIST AANGEHOUDEN NA DOORRIJDEN NA AANRIJDING MET FIETSER

Politiepersoneel van district Noord heeft woensdagmiddag rond half vijf een 40-jarige automobilist aangehouden die kort ervoor was doorgereden nadat hij een 74-jarige fietser had aangereden. De fietser reed over de Soetendaalseweg toen hij werd overreden door de automobilist. Korte tijd later kon, aan de hand van het opgegeven signalement van de bestuurder en zijn auto, hij worden aangehouden. De man bleek onder invloed van alcohol, tevens bleek de auto niet verzekerd te zijn. Hij werd ingesloten voor verhoor. Het slachtoffer werd, door personeel van de GGD, ter observatie overgebracht naar het IJsselland Ziekenhuis.


* BROM- EN SNORFIETSCONTROLE GEHOUDEN
Politiepersoneel van district Rotterdam-Centrum heeft samen met personeel van de Verkeerspolitie een brom- en snorfietscontrole gehouden op de Blaak. Tussen half twee en tien uur werden woensdag 105 bestuurders gecontroleerd. In totaal werden 76 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het overschrijden van de geluidsgrens, het rijden door roodlicht, het niet hebben van een bromfietscertificaat en het dragen van een ondeugdelijke helm. Tevens bleken twee verdachten onder invloed van alcoholhoudende drank. Zij kregen eveneens een proces-verbaal.


* JONGEREN HOUDEN FIETSENDIEF AAN
ROTTERDAM-CENTRUM - In de nacht van woensdag op donderdag rond twaalf uur hebben drie jongeren op de Coolsingel een fietsendief aangehouden en overgedragen aan de politie. Twee jongens van 16 en één van 14 jaar oud (uit Rotterdam en Capelle a/d IJssel) zagen een man aan een fiets rommelen en vroegen aan de man of dit zijn eigendom was. Toen bleek dat dit niet zo was, hebben zij de man staande gehouden en de politie gewaarschuwd. De man is door de politie aangehouden en meegenomen naar een politiebureau. De 55-jarige verdachte is daar ingesloten voor nader onderzoek. De politie zal de jongeren nog een later moment in de bloemetjes zetten voor hun heldhaftige optreden.


* MAN OVERLIJDT NA VAL IN MAAS
ROTTERDAM-FEIJENOORD - Een 46-jarige man uit Rotterdam is maandagavond in de Maas gevallen en uiteindelijk in het ziekenhuis overleden. Na een bezoek aan een café aan de Stieltjesstraat is een man rond negen uur door nog onbekende oorzaak in het water van de Maas gevallen langs de kade van de Stieltjesstraat. Een vriendin die bij hem was is hem nog nagesprongen. De gealarmeerde zeehavenpolitie heeft een schip naar de locatie gestuurd. Ook een oplettende voorbijganger heeft met zijn boot gezocht in het water. Duikers van de brandweer hebben de man uiteindelijk gevonden en uit het water gehaald. Ambulancepersoneel heeft de man op de kant gereanimeerd en met een spoedtransport naar het ziekenhuis, het Erasmus MC, vervoerd. Daar is de man in de loop van de avond overleden. Politiepersoneel van district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek in naar de oorzaak van dit ongeval.