VGZ treedt toe tot Innovatiecentrum Gezonde Voeding

Zorgverzekeraar vgz

http://www.vgz.nl

Zorgverzekeraar VGZ heeft zich als partner aangesloten bij het Innovatiecentrum Gezonde Voeding (ICGV) in Horst (Limburg). Het heeft aandelen genomen in het ICGV en gaat deelnemen in projecten van het innovatiecentrum. Directeur Commerciële Zaken van Zorgverzekeraar VGZ Marcel Smeets: 'Wij investeren in het ICGV omdat wij sterk geloven in de mogelijkheden van de partijen die in het ICGV samenwerken: universiteiten, food- en agrisector. Verder vinden wij de ICGV-ketenbenadering van het innovatieproces effectief en verwachten wij zo een bijdrage te leveren aan gezondheidsbevorderende voedingsproducten.'

In het Innovatiecentrum Gezonde Voeding (ICGV) participeren al de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB), Nunhems Netherlands, de Universiteit Maastricht, Wageningen Universiteit & Research Centre en de gemeenten Venlo en Horst aan de Maas. Kwartiermaker ir. Gerard Klein Essink: 'Het ICGV is de resultante van drie jaar ketensamenwerking tussen Zuidoost-Nederlandse food- en agri-mkb-bedrijven. Daarin bleek dat regionale innovatieprocessen versneld kunnen worden als er een centrum komt dat projecten trekt en coördineert. Dat is het ICGV geworden. Binnenkort lanceren wij de eerste projecten, waarin het Zuidoost-Nederlandse food-mkb, de agrisector en twee universiteiten met elkaar samenwerken. Het is goed dat ook VGZ in onze aanpak gelooft.' Het Innovatiecentrum Gezonde Voeding (ICGV) sluit aan bij de regionale innovatie-agenda van de Zuidoost-Nederlandse overheden en bedrijven, zoals vastgelegd in het programma 'Pieken in de Delta Zuid-Oost Nederland' dat eind juni is aangeboden aan EZ-staatssecretaris Van Gennip.

Gezonde voeding is dé trend. Veel consumenten maken zich zorgen over hun gezondheid, met name de grote kans die ze hebben op hart- en vaatziekten en kanker. Dat stimuleert de vraag naar gezonde en gezondere voeding. Zorgverzekeraar VGZ heeft alle aandacht voor de wensen van haar verzekerden en probeert met de investering in het ICGV daaraan tegemoet te komen. De trend naar gezondere voeding biedt ook het food- en agri-mkb mogelijkheden. Maar de kansen kunnen sneller verzilverd worden als de hele mkb-keten 'van voer tot vork' met elkaar samenwerkt om tot voeding met meer gezondheidswaarde te komen. Het is voor veel bedrijven niet gebruikelijk om met elkaar in een keten samen te werken. Het Innovatiecentrum Gezonde Voeding stimuleert dat echter en draagt zo bij aan de versnelling van innovaties in Zuidoost Nederland.

Binnen het ICGV spreken partners en geïnteresseerde Zuidoost-Nederlandse mkb-bedrijven met elkaar in zogenaamde kennisplatforms. In die gesprekken worden kansrijke innovatiemogelijkheden geïdentificeerd en omgezet in concrete projecten. Het ICGV zorgt voor co-financiering en coördineert de projecten.


---

Meer informatie:

ICGV
Gerard KleinEssink
Kwartiermaker
Tel: (06) 20 03 91 96

Zorgverzekeraar VGZ
Bert Rensen
Woordvoerder
Tel: (024) 343 67 45/(06) 51 63 57 28
E-mail: bert.rensen@vgziza.nl