Ingezonden persbericht


Persbericht: Zonder kinderen naar Spanje.

RAVENSTEIN, 7 september 2006

Mensen zonder kinderen vieren vakantie in Spanje, alleenstaanden gaan duidelijk minder op vakantie en reisorganisatie Jiba is volgens reizigers de goedkoopste op het web. Dat blijkt uit online onderzoek van Reisgraag.nl naar de relatie tussen gezinssamenstelling en vakantiegedrag.

Singles reizen minder
Nederlanders die samenwonen met een partner gaan in overgrote meerderheid op vakantie. Slechts 31% van hen, met of zonder kinderen, geeft aan dat een vakantie voor hen niet aan de orde is. Dat percentage ligt bij singles en LAT-ers aanzienlijk lager: maar liefst 53,7% van de alleenstaanden en 53,8% van de LAT-ers gaat niet op vakantie.

Zonder kinderen? Naar Spanje.
Niet alleen of een vakantie doorgaat hangt af van de gezinssamenstelling, ook de reisbestemming varieert tussen de verschillende groepen. Zo staat bij gezinnen met kinderen Nederland op nummer 1, terwijl ook alleenstaanden liever in eigen land verblijven. Alleen bij gezinnen zonder kinderen neemt Spanje de eerste plek over. Van de mensen met samenwonende partner gaat 24,2% het liefst naar het Zuid-Europese vakantieland, terwijl Nederland en Duitsland volgen met respectievelijk 18,2% en 15,2%.

Goedkoop online boeken
Reisgraag.nl vroeg tot slot respondenten naar hun mening over het prijsniveau van online reisorganisaties. Wat is de goedkoopste reissite en hoeveel procent ligt de prijs onder die van het traditionele reisbureau? D-Reizen.nl werd hier door de onderzoeksdeelnemers het vaakste genoemd, maar Jiba.nl scoorde met een gemiddelde schatting van 13% de hoogste prijsscore. Sunweb behaalde de derde plaats.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Ingezonden persbericht