Intel® vPro(tm)-technologie tilt zakelijk computergebruik naar een hoger niveau

Nieuwe desktop PC's met Intel® Core(tm) 2 Duo processors bieden energiezuinige prestaties, krachtige beveiligingsmogelijkheden en lagere eigendomskosten

Kontich, 7 september 2006 - Intel introduceert Intel vPro-technologie, een combinatie van hard- en software waarmee ondernemingen meer kunnen doen met hun bedrijfs-PC's. Medewerkers kunnen rekenen op sterke computerprestaties en organisaties profiteren van betere controle over de beveiliging en de kosten. Volgens Intel hebben tests bij een aantal Fortune 500-ondernemingen uitgewezen dat zij konden rekenen op een kostenverlaging van gemiddeld 40 procent.

Vrijwel alle bekende computerfabrikanten introduceren vandaag nieuwe zakelijke desktop PC's die gebaseerd zijn op Intel vPro-technologie. De komende weken en maanden zullen er nog meer systemen op de markt komen.

"vPro betekent een verandering in de wijze waarop zakelijke en IT-managers PC's gebruiken", zegt Robert Crooke, vice president en general manager van Intels Business Client Group." We hebben dit platform voorzien van features die een oplossing bieden voor de uitdagingen waarvoor organisaties zich gesteld zien: beveiligingsrisico's, eigendomskosten, het toewijzen en beheren van bedrijfsmiddelen en uptime. Dat alles zit vervat in één platform met de beste multi-core processor ter wereld."

Het hart van Intel vPro-technologie is de krachtige nieuwe Intel Core 2 Duo processor. Deze nieuwe dual-core processor biedt tot 40 procent betere prestaties en gebruikt tot 40 procent minder stroom dan de vorige generatie Intel-processors.

Intel vPro-technologie omvat ook de tweede generatie van Intel Active Management Technology, Intel Virtualization Technology, de nieuwe Intel Q965 Express chipset en de Intel 82566GM Gigabit Network Connection. In combinatie met software, bieden deze componenten optimale beheersbaarheid en krachtige beveiligingsmogelijkheden voor zowel grote als kleine organisaties. Analisten verwachten dat dit jaar ruim 100 miljoen PC's verkocht zullen worden voor het bedrijfsleven.

Ondernemingen zien nu al de mogelijkheden voor aanzienlijke kostenbesparingen, dankzij de beheerfuncties van Intel vPro-technologie. Intel publiceert de resultaten van ruim 20 case studies bij zowel grote als kleine organisaties, IT service providers en managed service providers. De resultaten duiden op kostenverlagingen dankzij minder PC-onderhoud en arbeidskosten, uiteenlopend van 7 tot 95 procent. Deze kosten¬besparingen zijn vooral het gevolg van een aanzienlijke verlaging van het aantal onderhoudsbezoeken aan werkplekken. Tot de ondernemingen die aan de eerste tests hebben deelgenomen, behoren onder andere de BMW Group en ING. Meer informatie is te vinden op http://www.intel.com/business/vpro/casestudies.

Bekende leveranciers van zakelijke software bieden producten voor Intel vPro-technologie. Deze oplossingen zijn reeds leverbaar en ook de komende maanden zullen er nog producten verschijnen van bedrijven zoals Adobe, Altiris, CA, Check Point, Cisco, HP OpenView, LANDesk, Lenovo, Microsoft, StarSoftComm, Symantec, Trend Micro en Zenith. Daarnaast heeft een aantal van 's werelds grootste IT-outsourcingbedrijven aangekondigd Intel vPro-technologie op te zullen nemen in hun aanbod, waaronder Atos Origin, EDS en Siemens Business Services.

Intel vPro-technologie is ook een onderdeel van het succesvolle Intel Stable Image Platform-programma, dat organisaties helpt bij een vlotte en beheerste overstap naar nieuwe platforms. Dit programma garandeert dat de bijbehorende Intel-software en -drivers nog lange tijd na de lancering van het product beschikbaar blijven. Dit betekent dat IT-managers een PC slechts éénmaal hoeven te testen en goed te keuren, in plaats van bij opeenvolgende wijzigingen in de hard- of software dit proces telkens opnieuw te moeten doorlopen. Dit leidt tot een snellere uitrol en lagere eigendomskosten.

Op Intel vPro gebaseerde PC's zijn voorzien van Intels nieuwste geïntegreerde graphicssysteem, dat voldoet aan de huidige eisen van Microsoft voor het Windows Vista Premium hardwarelogo.

In 2007 zullen deze nieuwe mogelijkheden voor IT-beheer en beveiliging ook beschikbaar komen op laptops dankzij een nieuw Intel Centrino® Duo mobiele technolgie-platform, met de codenaam 'Santa Rosa'.

Op dit moment kunnen organisaties laptops aanschaffen met de onlangs gelanceerde Intel Centrino Duo mobiele technologie met Intel Core 2 Duo processor. Dit platform biedt betere connectiviteits¬mogelijkheden, een betere batterijlevensduur en hogere systeemprestaties.

Over Intel
Intel, marktleider in chipinnovatie, ontwikkelt technologieën, producten en initiatieven die de manier waarop mensen leven en werken voortdurend verbeteren. Meer informatie over Intel is te vinden op www.intel.com/pressroom.