Gemeente Bernheze


Vermindering van lastige regels

Bernhezer 36 Hoofdartikel Vermindering lastendruk.jpeg

De gemeente werkt aan vermindering van lastige regels.

Wat kan er volgens u beter? Laat het ons weten.

De gemeente voert een veelheid aan wetten en regels uit. Wetten en regels zijn nodig. Ze bieden veiligheid voor burgers en bescherming van leefomgeving en milieu. Ze zorgen ervoor dat iedereen zo optimaal mogelijk kan deelnemen aan de samenleving.

De regeldrift van de overheid is soms echter te ver doorgeschoten. Daarom is de aandacht bij de centrale overheid, maar ook bij de provincie en de gemeente gericht op het verminderen van de administratieve lasten die de overheid aan haar burgers oplegt. Snoeien en vereenvoudigen is geen doel op zich. Het is zaak om te streven naar eenvoudige, duidelijke en toegankelijke regelgeving.

Ook de gemeenteraad van Bernheze heeft aandacht gevraagd voor de vermindering van de administratieve lastendruk voor inwoners, instellingen en bedrijven. Onder voorzitterschap van wethouder Frans van de Ven is de werkgroep deregulering met de opdracht van de raad aan de slag gegaan.

Last van de gemeente

De medewerkers van de gemeente zijn inmiddels op zoek naar mogelijkheden om de regeldruk te verminderen en procedures en formulieren te vereenvoudigen. U als klant van de gemeente ervaart in de praktijk of u veel moeite moet doen om uw zaken bij de gemeente te regelen.

Heeft u als inwoner, instelling of bedrijf last ondervonden van bureaucratische rompslomp bij de gemeente, dan zijn wij zeer geïnteresseerd in uw ervaringen.

Ook als u ideeën hebt hoe dit zou kunnen verminderen, dan horen wij dat graag van u.

Waar ervaringen en ideeën indienen
U kunt uw informatie zenden aan de werkgroep deregulering, ter attentie van Jan van de Hulsbeek via e-mail gemeente@bernheze.org

feed