Dienstenbond CNV

CAO Mode/Sport: Word jij ook uitgekleed?
07-09-2006

De werkgevers met mode- en sportwinkels willen niet langer onderhandelen over een CAO. Ze hebben een eindvoorstel gedaan met grote gevolgen voor de lonen (worden lager en stijgen minder), de toeslagen (worden afgeschaft), flexibiliteit (vergroten met minder inspraak werknemer), loon bij ziekte (extra wachtdag) en nog veel meer. We accepteren niet dat de CAO wordt uitgekleed. Geef je mening via www.cnvdienstenbond.nl/modesport .

CNV Dienstenbond onderhandelt sinds begin dit jaar met Mitex (werkgevers met mode- en sportwinkels) over nieuwe arbeidsvoorwaarden (o.a. loon, toeslagen, werktijden, loon bij ziekte) voor de medewerkers in de mode- en sportwinkels. Deze gesprekken zijn zeer stroef verlopen. Mitex wil op verschillende punten de CAO verslechteren en daar is de CNV Dienstenbond niet toe bereid. Eind juni hebben we van Mitex een eindbod gekregen, waardoor de CAO wordt uitgekleed. CNV Dienstenbond heeft dit eindbod aan haar leden voorgelegd, maar willen ook graag weten wat jij ervan vindt.

Daarom hebben we een website opgezet:

www.cnvdienstenbond.nl/modesport

Op deze website vind je onder andere:

* informatie over de CAO-onderhandelingen van de afgelopen maanden;
* een enquête over het eindbod van Mitex. Onder de invullers van de enquête wordt een iPod verloot;

* een forum waar je kunt reageren op een stelling.

Omdat het een belangrijke beslissing is of CNV Dienstenbond het eindbod en dus de verslechtering van de CAO moet accepteren, willen we ook van jou horen wat je van het eindbod van de Mitex vindt. Surf daarom naar www.cnvdienstenbond.nl/modesport en geef je mening.

En misschien win jij wel een iPod!

Jeroen Warnaar
CNV Dienstenbond