Ingezonden persbericht


Asito kiest voor Microsoft Dynamics CRM
Vanwege gebruiksgemak en korte implementatietijd

Schiphol-Rijk, 7 september 2006 - Asito, met 135 autonome vestigingen in 12 regio's de op één na grootste schoonmaakorganisatie in Nederland, heeft na een uitgebreide evaluatie van een drietal CRM-pakketten gekozen voor Microsoft Dynamics CRM. De implementatie wordt verzorgd door CRM Partners, één van de gespecialiseeerde implementatiepartners. De belangrijkste redenen om voor Microsoft Dynamics CRM te kiezen waren een korte implementatietijd en bovenal het gebruiksgemak. Het pakket gaat door 180 verkoop, marketing en klantenservice Asito-medewerkers gebruikt worden.

"Voor de selectie van het nieuwe CRM-pakket hebben we voor de gebruikers een 'roadshow' georganiseerd. Zij konden zo kennismaken met de pakketten en deze evalueren. Een ruime meerderheid, zo'n zeventig procent, koos voor het Microsoft-pakket", zegt Han Schellekens, CFO van Asito. "We verwachten dat we dankzij Microsoft Dynamics CRM onze klanten een nog betere service kunnen bieden. Daarnaast zullen we onze interne processen kunnen verbeteren en dat alles moet tot een verdere stijging van de omzet leiden."

CRM Partners, een toonaangevend Microsoft Dynamics CRM-specialist, heeft de Asito roadshow voor het Microsoft-pakket opgetuigd en zal ook de uitrol van het pakket verzorgen. Daarnaast zal CRM Partners zorgdragen voor de koppeling van Microsoft Dynamics CRM met de SAP-omgeving van Asito. CRM Partners heeft ervaring hiermee en verwacht een probleemloze koppeling.

Microsoft Dynamics CRM is Microsofts customer relationship managementsysteem voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen. Het biedt een complete reeks krachtige mogelijkheden voor marketing, sales en service, allemaal met de vertrouwde en consistente gebruikservaring gebaseerd op Microsoft Office en Microsoft Outlook. Uitgebreide mogelijkheden voor configuratie, aanpassingen, rapportage en integratie maken het klanten en partners gemakkelijk om eenvoudig aanpassingen te implementeren die meetbare bedrijfsresultaten opleveren en zorgen voor lage eigendomskosten. De oplossing is beschikbaar in een Professional Edition, een Small Business Edition en online als Hosted CRM.

Over Asito
Asito is een toonaangevende schoonmaakorganisatie en de op één na grootste van Nederland. Vanuit meer dan 130 lokaal aangestuurde vestigingen met ruim 13.000 medewerkers worden grote en kleine opdrachtgevers op maat bediend. Met zijn netwerk van vestigingen combineert Asito de continuïteit van een solide landelijk opererend bedrijf met de flexibiliteit van lokaal ondernemerschap. Het hoofdkantoor in Almelo verzorgt onder meer de ondersteuning en coördinatie van alle operationele en commerciële activiteiten voor zijn vestigingen en landelijke opdrachtgevers. Voor bijzondere marktsegmenten kent Asito een aantal specialistische divisies: Asito Aviation, Asito Food en Asito Medical. Asito bereikt haar succes onder meer door lokaal ondernemerschap, de uitstekende kwaliteit van haar dienstverlening en door een breed aanbod van aanvullende diensten.