Amsterdam Airport Schiphol

Schiphol verkoopt bedrijfsgebouw aan Credit Suisse Asset Management

Schiphol Real Estate BV heeft eind augustus een bedrijfsgebouw aan de Folkstoneweg 182 te Schiphol Zuidoost voor een bedrag van EUR 17,5 miljoen verkocht aan het Duitse Credit Suisse Asset Management Immobilien Kapitalanlagegesellschaft mbH. Het betreft een projectontwikkeling van Schiphol Real Estate die is opgeleverd in februari 2006.

Het bedrijfsgebouw bestaat uit circa 8.000 m² verhuurbaar vloeroppervlak bedrijfsruimte en 2.200 m² verhuurbaar vloeroppervlak kantoorruimte en is geheel verhuurd aan Eagle Global Logistics, een grote internationale Amerikaanse logistieke dienstverlener.

Credit Suisse Asset Management Immobilien Kapitalanlagegesellschaft mbH heeft de erfpacht van de grond afgekocht voor een periode van 50 jaar.

De transactie is tot stand gekomen na een tenderprocedure waarbij de makelaarskantoren DTZ Zadelhoff, penvoeder namens het makelaarsteam, Jones Lang Lasalle, CB Richard Ellis en Cushman Wakefield betrokken waren.

Schiphol Real Estate is de 100% vastgoeddochter van Schiphol Group in Nederland en is actief op Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam Airport, Eindhoven Airport en Lelystad Airport.

PdF persbericht

Schiphol Group is een exploitant van luchthavens die als missie heeft om duurzame waarde te creëren voor haar stakeholders door het ontwikkelen van AirportCities en het positioneren van Amsterdam Airport Schiphol als de meest toonaangevende AirportCity. De onderneming heeft de ambitie om een van de meest toonaangevende luchthavenondernemingen ter wereld te zijn.

Schiphol Group is eigenaar en exploitant van Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam Airport en Lelystad Airport en bezit 51% van de aandelen in Eindhoven Airport. Buiten Nederland neemt de onderneming via Schiphol USA Inc. deel in JFKIAT dat Terminal 4 op John F. Kennedy Airport bij New York exploiteert, en heeft het een belang in Brisbane Airport Corporation, exploitant van de luchthaven van Brisbane in Australië. http://www.schipholgroup.com

Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl