Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Bromfietsster breekt pols bij aanrijding

Publicatiedatum: 7-9-2006 14:26:23

Arnhem - Een 46-jarige vrouw uit Arnhem heeft woensdagochtend een gebroken pols opgelopen als gevolg van een aanrijding. Het slachtoffer werd omstreeks tien uur op de kruising van de Mahatma Ghandiweg met de Albert Schweitzerstraat aangereden door een auto, bestuurd door een 38-jarige plaatsgenoot. Volgens verklaringen van beide betrokkenen zou de automobilist vanaf een zijstraat de rijbaan zijn opgereden. Daarbij had hij de bromfietsster kennelijk niet opgemerkt waarna beiden op elkaar botsten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doetinchemse gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 7-9-2006 14:25:52

Ellecom - Bij een verkeersongeval tussen een personenauto en een vrachtauto op de Ellecomsedijk in Ellecom is woensdagochtend een gewonde gevallen. Het slachtoffer, een 44-jarige vrouw uit Doetinchem, is met een flinke hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw reed even voor negen uur van Doesburg richting de afslag naar de A348. Toen het verkeerslicht daar op oranje sprong remde de vrouw af. Een achteropkomende vrachtauto, bestuurd door een 52-jarige man uit Vorden, kon niet meer tijdig stoppen en botste achterop de wagen van de Doetinchemse. Door de klap werd haar auto enkele tientallen meters verderop geduwd. In verband met het opgelopen letsel moest de gewonde Doetinchemse door de brandweer uit haar auto worden gehaald. De verkeersongevallendienst van de politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man aangehouden na mishandeling vriendin

Publicatiedatum: 7-9-2006 14:23:37

Arnhem - In een flat in de Arnhemse wijk Malburgen heeft de politie woensdag een negentienjarige jongen uit het Brabantse Gilze aangehouden wegens mishandeling. De man wordt ervan verdacht zijn evenoude vriendin uit Arnhem op straat te hebben mishandeld. De twee zouden rond half vijf uit de stad zijn teruggekomen en waren op weg naar de woning van het slachtoffer. Op de Drieslag kreeg het stel ruzie waarbij de Gilzenaar zijn vriendin zou hebben geschopt en geslagen. Het meisje raakte daarbij niet zichtbaar gewond maar had wel veel pijnklachten. Op aanwijzen van de Arnhemse werd de Gilzenaar in een nabij gelegen flatgebouw aangehouden. De jongen is in verzekering gesteld. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Parketpolitie stuit op hennepkwekerij

Publicatiedatum: 7-9-2006 14:22:51

Arnhem - Agenten van de parketpolitie zijn woensdagochtend in een woning in de Arnhemse wijk Immerloo gestuit op een hennepkwekerij. De agenten wilden een gerechtelijk stuk uitreiken aan de bewoner. Er bleek echter niemand thuis, maar de voordeur bleek te zijn opengebroken. Toen de agenten een kijkje binnen namen troffen zij een hennepkwekerij aan. De kwekerij is door de afdeling drugs van de politie verder ontmanteld. Er werden ruim 200 hennepplanten aangetroffen en in beslag genomen. Ook de gebruikelijke kwekerijapparatuur werd in beslag genomen. Naar de verantwoordelijken van de kwekerij wordt nog gezocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Politie controleert rond scholen

Publicatiedatum: 7-9-2006 14:22:02

Arnhem - De Arnhemse politie heeft woensdag in samenwerking met het verkeershandhavingsteam rond het middaguur verkeerscontroles gehouden rondom scholen in de wijken Heijenoord, Het Dorp, ´t Cranevelt en Hoogkamp. Er werd speciaal toezicht gehouden op vervoer van kinderen. Op de Amsterdamseweg werden geen bonnen uitgedeeld. Wel kregen 50 kinderen een Goochem omdat ze netjes in de gordel of zitje waren ondergebracht. In totaal werden er 22 bekeuringen uitgedeeld voor verschillende uiteenlopende verkeerovertredingen. De helft daarvan viel bij een snelheidscontrole op de Heijenoordseweg 11 bekeuringen voor te hard rijden in de 30 km/u zone (hoogst gemeten snelheid was daar 60).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Winkeldieven opgepakt

Publicatiedatum: 7-9-2006 14:17:01

Arnhem - Door de Arnhemse politie zijn woensdag twee verdachten van winkeldiefstal opgepakt. Op het Raadsheerplein in de wijk Presikhaaf werd een 39-jarige Arnhemmer in de kraag gevat. De man zou voor ruim 45 euro aan tijdschriften hebben gestolen. Nadat de man door winkelpersoneel aan de politie was overgedragen bleek hij nog gezocht te worden voor een andere zaak. Bovendien bleek de man cocaïne op zak te hebben. De man is ingesloten.
Bij een zaak aan de Spijkerlaan werd een 33-jarige man uit Doornspijk aan de politie overgedragen. Volgens beveiligingspersoneel had de Doornspijker een fles drank gestolen. De man bleek nog meer spullen bij zich te hebben die uit andere zaken in de stad bleken te zijn gestolen. De Doornspijker is later met een dagvaarding naar huis gestuurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---