Gemeente Hengelo

Gezocht: enthousiaste vrijwilligers voor inburgeringsproject

Om gezinnen van allochtone afkomst te ondersteunen bij het inburgeren heeft de gemeente Hengelo samen met FC Twente en het ROC van Twente het project Sleutel tot maatschappelijke participatie ontwikkeld. Dit project ondersteunt gezinnen door bijvoorbeeld taalstages, werkervaringsplaatsen en vrijwilligerswerk aan te bieden. Het project maakt onderdeel uit van een groter project: Adoptiewijk FC Twente. Gezinnen zijn afkomstig uit de aandachtswijk Berflo Es, maar ook gezinnen uit andere wijken zijn welkom. Om dit project tot een succes te maken is de organisatie op zoek naar vrijwilligers.

Wat zijn de taken van de vrijwilliger?

U wordt ingezet om deelnemers aan het project te ondersteunen en te stimuleren bij het uitvoeren van opdrachten, het leggen van contacten met mensen buiten hun eigen kring, het bespreken van de voortgang van het inburgeringstraject, enz.

Wat wordt van de vrijwilliger verwacht?

Van u wordt verwacht dat u gedurende (voorlopig) 1 jaar, minimaal 2 uur per week beschikbaar bent, affiniteit hebt met de doelgroep, ervaring heeft in het ondersteunen van mensen en enthousiast bent om een bijdrage te leveren aan het project.

Hoe worden vrijwilligers begeleid?

Vrijwilligers worden onder andere begeleid door de taalcoach van het project. Naast begeleiding en ondersteuning bieden wij u een drietal trainingen aan op het terrein van de multiculturele samenleving en communicatie.

Meer weten?

Heeft u belangstelling om als vrijwilliger mee te werken aan het succes van het project, of wilt u meer weten? Neem dan contact op met mevrouw Erna Biezenaar, telefoon (074) 245 9463 of e-mail: e.biezenaar@hengelo.nl.