Radboud Universiteit Nijmegen


Dr. Gert Jan van der Wilt benoemd tot hoogleraar Health Technology Assessment

Dr. Gert Jan van der Wilt (1958) is met ingang van 1 juni 2006 benoemd tot hoogleraar bij het UMC St Radboud / Radboud Universiteit Nijmegen met als leeropdracht Health Technology Assessment. Health Technology Assessment houdt zich bezig met het systematisch onderzoeken van de gevolgen van medische technologie. Van der Wilt was tot zijn benoeming hoofd van de afdeling Medical Technology Assessment in het UMC St Radboud.

Gerrit Jan van der Wilt studeerde van 1977 -1984 biologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en promoveerde in 1989 aan diezelfde universiteit op onderzoek naar neuronale netwerken. Van 1989 tot 1993 werkte Van der Wilt als post-doc aan de Vrije Universiteit Amsterdam, waar hij onderzoek deed naar uitgangspunten in
kosten-effectiviteitsanalyses van gezondheidzorgvoorziening. Sinds 1993 werkt Van der Wilt aan de Radboud Universiteit Nijmegen, aanvankelijk als senior onderzoeker van de Afdeling Medical Technology Assessment en sinds 1996 als hoofd van deze afdeling.

Als hoogleraar Health Technology Assessment analyseert prof. Van der Wilt een breed scala van medische interventies, waaronder geavanceerde traumazorg buiten het ziekenhuis, kunst- en steunhart voor patiënten met hartfalen, maar ook de meerwaarde van groepsconsulten op de poli, zoals onlangs gestart door de afdeling Neurologie. Voor wie is het beter? Door systematisch analyseren van de inzet van technologie bij medisch handelen ontstaat niet alleen inzicht in de voors en tegens, maar ook in de werkingsmechanismen van medisch handelen.