Radboud Universiteit Nijmegen


Dr. Henri Marres benoemd tot hoogleraar KNO Heelkunde in het bijzonder Hoofd-Hals Oncologie

Dr. H.A.M. (Henri) Marres (1959) is met ingang van 1 augustus 2006 benoemd tot hoogleraar bij de Faculteit der Medische Wetenschappen / UMC St Radboud met als leeropdracht KNO Heelkunde, in het bijzonder Hoofd-Hals Oncologie.

Henri Marres studeerde van 1978 -1987 geneeskunde aan de Radboud Universiteit. Na het artsexamen volgde hij van 1989 -1994 de opleiding Keel-, Neus- en Oorheelkunde en werd in 1994 geregistreerd als KNO-arts. In 1994 promoveerde Marres te Nijmegen op onderzoek naar erfelijke doofheid.

Dr. Marres is sinds 2000 is plaatsvervangend afdelingshoofd KNO Heelkunde bij het UMC St Radboud en universitair hoofddocent oncologie van het Hoofd-Hals gebied. Momenteel is hij tevens lid van het Bestuur Stafconvent.
Bij 5% van de nieuwe patiënten met kanker, betreft het tumoren in het hoofd-halsgebied. De multidisciplinaire zorg voor deze patiëntengroep is ondergebracht in de Nijmeegse Werkgroep voor Hoofd-Hals Tumoren en maakt deel uit van het topcentrum "Academisch Oncologisch Centrum Nijmegen") van het UMC St Radboud. Onder aanvoering van prof. dr. Marres zal de afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde een duidelijkere voortrekkersrol hebben en leiding gaan geven aan het klinisch en meer basale onderzoek.