Radboud Universiteit Nijmegen


Dr. Toon Cillessen benoemd tot hoogleraar Ontwikkelingspsychologie

Dr. A.H.N. (Toon) Cillessen (1959) is met ingang van 1 september 2006 benoemd tot hoogleraar bij de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen met als leeropdracht Ontwikkelingspsychologie. Cillessen is sinds 1994 verbonden aan de University of Connecticut.

Toon Cillessen studeerde psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en promoveerde in 1991 op onderzoek naar sociometrische status en sociaal gedrag van kinderen.
Sinds 1988 is de heer Cillessen werkzaam in het buitenland. Hij begon als postdoctoraal onderzoeker aan Duke University in North Carolina, USA, en hij was tot zijn benoeming universitair hoofddocent bij de Afdeling Psychologie van de University of Connecticut, USA. Als ontwikkelingspsycholoog heeft Cillessen zich gespecialiseerd in onderzoek naar sociale status en sociaal gedrag van kinderen en adolescenten en methodologie van ontwikkelingspsychologisch onderzoek.

Hij publiceerde over onderwerpen op het gebied van: relaties met leeftijdgenoten, agressie en antisociaal gedrag, sociale cognitie en methoden van onderzoek. Cillessen gaat in Nijmegen leiding geven aan het onderzoekprogramma Sociale en perceptuele ontwikkeling van kinderen en jeugdigen dat is ondergebracht in het Behavioural Science Institute.