Radboud Universiteit Nijmegen


Onderwijsprijs voor beste docent en universitaire studieprijzen voor beste scripties

Maandag 4 september, bij de opening van het academisch jaar 2006-2007 aan de Radboud Universiteit Nijmegen, is de Universitaire Onderwijsprijs 2006 uitgereikt aan mw. mr. A. Looijestijn - Clearie, docent bij de vaksectie Internationaal en Europees Recht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Ze ontving een oorkonde en een geldbedrag van EUR 5.000,--.

Met de universitaire onderwijsprijs is wil het College van Bestuur excellente onderwijsprestaties belonen. Voor de prijs komen in even jaren individuele docenten en in oneven jaren groepen van docenten in aanmerking. Het college kent de prijs toe op basis van het advies van een daarvoor benoemde jury.
Mw. mr. Looijestijn-Clearie ontvangt de prijs vanwege haar grote enthousiasme voor het onderwijs, hetgeen onder meer blijkt uit de hoge studentenoordelen die zij al jaren krijgt. Studenten roemen haar onbevooroordeelde, humoristische en sterk stimulerende houding en prijzen haar voor haar inzet, behulpzaamheid en benaderbaarheid. Mr. Looijestijn-Clearie heeft een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het onderwijs binnen de opleiding Internationaal en Europees Recht. Ook prijst de jury haar voor haar gerichtheid op het buitenland die zich onder andere uit in het ontwikkelen en verzorgen van delen van het onderwijs in het Engels.

De Universitaire Studieprijs 2004 - 2005

De Universitaire Studieprijs is een jaarlijkse prijs voor studenten die een afstudeerscriptie hebben geschreven van uitzonderlijke kwaliteit. Het betreft scripties geschreven in het studiejaar vóórdat de prijs wordt uitgereikt. Er is één prijs per faculteit beschikbaar van EUR 450,00. De Universitaire Studieprijs 2004 - 2005 is toegekend aan de volgende personen:

* de heer drs. Aloys E.H.M. Wijngaards (Theologie); scriptie: "Honing op het scherp van de snede. Een vergelijkende studie naar Kohelet (Prediker) en Nagarjuna's Mulamadhyamakakarika"

* de heer drs. Sander W. de Boer (Filosofie); scriptie: "Gerardus Odonis O.F.M. over het continuüm. Een filosofisch-historische studie met een editie van `De Continuo'"

* mevrouw drs. Iris M.J.P. Crouwers (Letteren); scriptie: "De kruisen van het eiland Man uit de Vikingtijd: een iconografische studie"

* mevrouw mr. Lisette M.J. Leerkes (Rechtsgeleerdheid); scriptie: "Onrechtmatig verkregen bewijs & Bewijsuitsluiting"
* mevrouw drs. Rianne J.G. Kloosterman (Sociale Wetenschappen); scriptie: "Tijd of hulpbronnen? Onderzoek naar de invloed van werkende moeders op het opleidingssucces van de kinderen"
* mevrouw drs. Mirrin J. Dorresteijn (UMC St Radboud); scriptie: "Activation of the calcium-dependent potassium channel by nitric oxide attenuates noradrenaline sensitivity during human endotoxemia"

* de heer drs. Bas Janssens (Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica);
scriptie: "Quantum measurement: a coherent description"
* de heer drs. Patrick J.A. Just de la Paisières (Managementwetenschappen);
"Associative Approach: Verklarende kracht voor alliantievorming?"