HP brengt de krachtigste HP Integrity-systemen op de markt

UTRECHT, 7 september 2006 - HP heeft de gehele serie HP Integrity-servers vernieuwd en uitgebreid met de krachtigste modellen tot nu toe. Klanten kunnen hiermee de kosten voor bedrijfskritische toepassingen reduceren. De prestaties van de nieuwe servers zijn ruim verdubbeld ten opzichte van de vorige generatie HP Integrity-servers (1) en ook de prijs/prestatieverhouding is ruim twee maal zo goed als die van concurrerende systemen (2). De nieuwe servers versterken daarmee HP's positie als topleverancier op het gebied van zware UNIX-systemen (3), een positie die HP reeds geruime tijd inneemt en die ook door IDC is bevestigd. HP heeft bovendien de multi-besturingssysteemmogelijkheden van de HP Virtual Server Environment voor Integrity-servers uitgebreid. Hierdoor kunnen de virtuele servers vergroten of verkleinen wanneer hun zakelijke behoeften veranderen. Tot de klanten die voor de Integrity-reeks hebben gekozen vanwege het vereenvoudigde beheer, de gegarandeerde beschikbaarheid en de flexibele capaciteit behoren ondermeer Bovespa, de effectenbeurs van Brazilië, en Lucent Technologies. De nieuwe HP Integrity rx6600- en rx3600-servers bieden een beschikbaarheid op mainframeniveau, voor de prijs van een server op instapniveau. De servers, die beschikbaar zijn met een HP-UX 11i-, Microsoft Windows®-, Linux- of OpenVMS-besturingssysteem, bieden binnen hun klasse de grootste flexibiliteit en capaciteit. De HP Integrity rx6600- en rx3600-servers zijn nu ook uitgerust met de HP zx2-chipset, die tot twee keer zo efficiënt omgaat met energie (vergeleken met vorige generaties) en de kosten voor energie en koeling tot de helft terugbrengt. Bovendien zorgt de nieuwe dual-core Intel Itanium 2 "Montecito" -processor voor een verdubbeling van de capaciteit van de Integrity-reeks.

Multi-besturingssysteemmogelijkheden bieden een flexibele IT-omgeving Binnen de softwarebranche loopt Microsoft voorop bij de acceptatie van de Integrity-reeks. Het bedrijf beschouwt Integrity als kerncomponent van zijn zakelijke strategie die tot doel heeft RISC te vervangen door het Windows-platform. Bob Muglia, senior vice president, Server and Tools Business, Microsoft: "Klanten gebruiken HP Integrity-servers, het Windows-platform en SQL Server 2005 voor de meest geavanceerde, bedrijfskritische zakelijke toepassingen en creëren oplossingen die niet eerder beschikbaar waren op het Windows-platform. Microsoft zal zijn investeringen in het Itanium-platform en de HP Integrity-serverreeks voortzetten tijdens de ontwikkeling van Windows Server 'Longhorn', dat geoptimaliseerd wordt voor workloads gericht op high-end bedrijfskritische applicaties." Later dit jaar verwacht HP de HP Integrity Virtual Machines uit te breiden met ondersteuning voor Windows en de mogelijkheid toe te voegen dat meerdere 'instances' van besturingssystemen één enkele processor kunnen delen. HP wil op dat moment ook de ondersteuning voor HP Integrity Essentials Capacity Advisor en Virtualization Manager uitbreiden naar Windows en Linux. Hiermee wordt de functionaliteit van de eerste geïntegreerde softwarereeks voor het plannen, beheren en automatiseren van virtuele servers naast de reeds bestaande ondersteuning voor HP-UX 11i, verder uitgebreid. Ook een groot aantal andere onafhankelijke softwareleveranciers werkt aan de ontwikkeling van toepassingen voor het Integrity-platform: inmiddels zijn ruim 9.000 applicaties beschikbaar voor uiteenlopende branches, waaronder de financiële dienstverlening, de industrie, de communicatiesector, de media- en entertainmentsector en de overheidssector. Integrity-servers met de HP Virtual Server Environment en uiteenlopende besturingssytemen stellen klanten in staat IT-investeringen op het gebied van business intelligence, enterprise resource planning, J2EE-applicatieservices, transactionele databases en zware technische workloads dynamisch te optimaliseren. De onlangs aangekondigde procesverbeteringen in HP Information Technology Service Management Assessment and Improvement Services zorgen voor een verdere verbetering van de uptime en de productiviteit. Daarnaast vergroot de HP Data Center Portfolio of Services de efficiëntie van datacentra ten aanzien van het gebruik van ruimte en energie. Deze services dragen bij aan een verlaging van de automatiseringskosten. Het Integrity-aanbod omvat HP's meest recente OpenVMS v8.3-besturingssysteem, dat op dit moment extra beveiliging, 'disaster tolerance' en schaalbare prestaties biedt voor meer dan 600 applicaties, een aantal dat zich gestaag uitbreidt.

Benchmarks
HP Integrity-servers met Montecito-processors en het HP-UX 11i v2-besturingssysteem en Windows hebben onlangs records behaald in binnen de branche als standaard geaccepteerde benchmarks, waaronder:
* Uitstekende prestaties voor J2EE met HP-UX 11i JVM versus IBM Power 5+ en Sun UltraSPARC voor single-node en multi-node Java workloads;(4)
* De beste prestaties voor JVM met HP-UX 11i HotSpot VM versus IBM Power 5+ en Sun UltraSPARC voor Java business workloads;(4)
* De beste prestaties met betrekking tot online transactieverwerking voor HP-UX 11i en Windows;(5)
* De beste prestaties op het gebied van business intelligence voor HP-UX 11i en Windows.(6) Meer informatie over HP Integrity-systemen is beschikbaar op www.hp.com/go/integrityserversolutions. Informatie over ondersteuning door onafhankelijke softwareleveranciers is te vinden op http://h20341.www2.hp.com/integrity/cache/393099-0-0-0-121.html