Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 29 augustus 2006

Website voor ondernemers

Het college heeft ingestemd met het ontwikkelen van een eigen website met informatie voor ondernemers. Daarnaast neemt de gemeente deel aan het Bedrijvenloket. Dit digitale bedrijvenloket is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken en wordt gezien als dé toegang op internet voor de ondernemer tot de Nederlandse overheid

Vooraankondiging bestuursdwang: De Wildhorst

In februari 2006 heeft de Wildhorst B.V. een kampeervergunning ontvangen. In deze vergunning staan de voorschriften voor de brandveiligheid van de stacaravans op het park. Voor een gedeelte van deze stacaravans heeft De Wildhorst B.V. tot medio augustus 2006 de tijd gekregen om aan de brandveiligheidsvoorschriften te voldoen. Dit is echter nog steeds niet gebeurd. Het college is daarom van plan om het bestuursdwang toe te passen. De Wildhorst B.V en andere rechthebbenden/belanghebbenden kunnen eerst op dit voornemen reageren voordat het college een definitieve beslissing neemt.

Aanpassing algemeen deel rampenplan

Het college van burgemeester en wethouders heeft het gewijzigde gemeentelijk rampenplan vastgesteld. Het rampenplan is een draaiboek voor de gemeente in geval van een ramp of calamiteit. Met dit plan wordt ook regelmatig geoefend.

Herinrichting De Misse Fase 2

Tijdens een inloopavond (op 28 juni j.l.) is het voorstel voor de verdere herinrichting van De Misse gepresenteerd, veel inwoners gaven reactie op de plannen. Het plan is daarna bijgesteld, zij het in beperkte mate, omdat veel reacties zich ook richtten op zaken elders in het centrum van Heesch. Het voorstel om de stenen in het voetpad langs bibliotheek tot aan de Past. Scheepensstraat te vervangen door grootformaat tegels wordt door het college overgenomen. Het plan wordt op korte termijn voorgelegd aan de gemeenteraad met het verzoek om er mee in te stemmen en om een aanvullend budget beschikbaar te stellen.

Stappenplan Ontsluiting De Retsel / parallelwegvariant

Het college heeft de zogenoemde parallelwegvariant voor het ontsluiten van bedrijventerrein Retsel (te Heeswijk- Dinther) door laten rekenen op verkeerkundige effecten. De parallelwegvariant voert vanaf Retsel via Beugt naar een nieuwe weg parallel aan de A50, en dan naar de N279. De berekening toont aan dat na aanleg van die weg tòch nog veel (vracht)verkeer door Heeswijk-Dinther blijft rijden. Het college vraagt de raadscommissie Ruimtelijke Zaken om het onderwerp nogmaals te bespreken.

feed