Supersnelle glasvezelverbinding in Groningen

Essent nv

http://www.essent.nl

Supersnelle glasvezelverbinding voor ruim 650 ondernemers in Groningen

Naast @Work City Access nu ook @Work Park Access

@Work van Essent Kabelcom en de Vereniging Bedrijvenpark Zuidoost (VBZO) tekenden vandaag, donderdag 7 september, een contract dat voor 650 Groningse bedrijven de deuren opent naar glasvezel. Tien bedrijventerreinen zijn dan aangesloten op een gloednieuw glasvezelnetwerk met mogelijkheden voor supersnelle internetverbindingen van 10 tot 100 Mbps, (goedkopere) telefonie en datatransmissie. Bovendien zorgt een professioneel beheerpakket voor extra service. Groningen is de eerste gemeente in het Noorden waar bedrijven op een dergelijk grootschalig glasvezelnetwerk aangesloten worden.

Dit jaar heeft Essent Kabelcom onder de naam @Work City Access met groot succes industrieterreinen in o.a. Twente, Zwolle, Deventer en ook Parkstad Limburg voorzien van nieuwe glasvezelnetwerken. Steeds meer bedrijven en instellingen kunnen voor een efficiënte bedrijfsvoering niet meer zonder een hoogwaardige en betrouwbare dataverbinding. De vraag naar nieuwe, supersnelle glasvezelnetwerken neemt dan ook nog steeds toe. Met de nieuwe verbindingen van 10 tot 100Mbps is de snelheid in de netwerken nu tien tot honderd keer hoger dan via 'traditionele' koperen kabel of ADSL en de kosten zijn aanzienlijk lager. Een bedrijf kan dus heel eenvoudig haar computernetwerk op afstand laten verzorgen door een systeembeheerder. Dat is slechts één van de vele voordelen.

@Work Park Access

-----------------

Voor de VBZO past een nieuw glasvezelnetwerk prima bij haar doelstelling om de kwaliteit en de infrastructuur op haar terreinen (Damsterdiep, Eems-kanaal, Europapark, Euvelgunne, Driebond, Eemspoort, Winschoterdiep en
de Meeuwen) duurzaam te verbeteren. In Essent Kabelcom vond zij een slagvaardige partner met ruime ervaring in het toegankelijk maken van bedrijventerreinen voor glasvezel. Het totale Groninger industriegebied beslaat ruim 650 bedrijven. Ook de gemeente Groningen steunt het project van harte. Speciaal voor ondernemers die nog twijfelen heeft Essent Kabelcom naast @Work City Access (10-50 Mbps internet, telefonie en een volledig service-contract) ook het @Work Park Access pakket samengesteld. Dit bestaat uit de glasvezelaansluiting, 10 Mbps internet, telefonie en een all-in servicecontract voor een aantrekkelijke instapprijs. Bedrijven en instellingen beschikken al vanaf 249 euro per maand over een dataverbinding van 100 Mbps met daarbij 10Mb internettoegang. De éénmalige aansluitingskosten bedragen 999 euro. VBZO-leden krijgen bij aanschaf van het @Work Park Access-pakket een extra korting op deze aansluitkosten.

Essent Kabelcom is een belangrijke speler in de Nederlandse kabelbranche. Het bedrijf is actief op het gebied van data- en telecommunicatie, radio, tv en internet, zowel voor de consument als het bedrijfsleven. Met een dagelijks bereik van zo'n 5 miljoen mensen in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland via 1,8 miljoen kabelaansluitingen, is Essent Kabelcom het tweede kabelbedrijf in Nederland.

Nadere informatie: www.essentkabel.com en www.cityaccess.nl en www.atwork.nl
---



Essent