Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Jongen (14) aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 7-9-2006 15:38:36

Elst - Een veertienjarige jongen uit Elst is woensdagavond in zijn ouderlijke woning door de politie aangehouden wegens huiselijk geweld. De jongen zou na een ruzie met zijn ouders met zijn vader hebben gevochten. De moeder waarschuwde de politie die de jongen nog in huis aantrof. Volgens beide ouders zou de jongen eerst zijn moeder bij de keel hebben gegrepen. Toen de vader daarbij ingreep zou de jongen aan het vechten zijn geslagen. In huis bleken ook spullen te zijn vernield. De jongen is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gendtenaar verdacht van mishandeling meisjes

Publicatiedatum: 7-9-2006 15:38:06

Gendt - De politie van Gendt heeft woensdagmiddag een 57-jarige inwoner aangehouden op verdenking van mishandeling van twee minderjarige meisjes. De slachtoffers, een vijftienjarig meisje uit Huissen en een twaalfjarige uit Gendt, deden hiervan aangifte. De meisjes zouden volgens hun zeggen op straat op een muurtje hebben gezeten. De 57-jarige, die daar in de buurt woonde, ergerde zich daar kennelijk aan en zou de meisjes bevolen hebben weg te gaan. Toen ze dit niet deden zou de man hen hebben geschopt en geslagen. Na het voorval waarschuwden de slachtoffers de politie. Die wist de 57-jarige man even later aan te houden. De man is later op de avond vrijgelaten en had de mishandelingen ontkend. Volgens zijn verklaring had hij de meisjes slechts weggeduwd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bedreiging na geluidsoverlast, Zevenaarder aangehouden
Publicatiedatum: 7-9-2006 15:37:21

Zevenaar - De Zevenaarse politie heeft woensdagmiddag een 33-jarige man uit die plaats aangehouden wegens bedreiging. De man zou na klachten van geluidsoverlast een buurtbewoner hebben bedreigd met de dood. Rond half vier gingen politieagenten poolshoogte nemen bij de woning van de Zevenaarder nadat door buurtbewoners was geklaagd over muziekoverlast. De man was kennelijk onder invloed van alcohol en kreeg de wacht aangezegd. Nadat de agenten waren vertrokken konden ze weer terugkeren. Volgens een melding van een buurtbewoonster zou de Zevenaarder haar hebben gedreigd haar te vermoorden. Daarop werd de Zevenaarder aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---