Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 7 september 2006

Zaanstreek-Waterland, 07-09-2006

Met onder meer: TBSer aangehouden, brandstichting en snelheid

TBSer aangehouden

Purmerend, woensdag 6 september 2006, 14:42 uur.

De politie heeft een 20-jarige Amsterdammer aangehouden die bij controle een ontsnapte TBSer bleek te zijn. Agenten zagen bij een verkeerscontrole twee mannen zonder helm op een bromfiets aan komen rijden. In eerste instantie werd er gereageerd op het stopteken. Toen de passagier echter afstapte ging de bestuurder er op de brommer met hoge snelheid vandoor. Na controle van de naamsgegevens bleek dat de passagier gesignaleerd stond omdat hij niet was teruggekeerd na een proefverlof. Bij het fouilleren kwamen er enkele plastic zakjes met vermoedelijk drugsbolletjes tevoorschijn. De verdachte werd ingesloten en de bolletjes in beslag genomen.

Brandstichting

Zaandam, woensdag 6 september 2006, 15:50 uur.

De politie onderzoekt een vermoedelijke brandstichting in een woning aan de Straat Davis. Agenten trapten na een brandmelding de deur van de woning in om tot de ontdekking te komen dat er niemand aanwezig was. De brandweer bluste de brand en de naastgelegen woningen werden ontruimd vanwege de rookontwikkeling. Na anderhalf uur werden de woningen weer vrijgegeven. In de woning waar de brand was ontstaan werden sporen van brandbare vloeistof gevonden. Forensische Opsporing doet nader onderzoek naar de mogelijke brandstichting. De 38-jarige bewoner van de woning heeft tijdelijk elders onderdak gevonden. Het wijkteam Zaandam-Zuid vraagt eventuele getuigen kontact op te nemen via 0900-8844.

Brandstichtertje

Purmerend, woensdag 6 september 2006, 20:31 uur.

Een 14-jarige jongen uit Purmerend is door de politie aangehouden omdat hij wordt verdacht van het in brand steken van een prullenbak. Op het Drontermeer troffen bikers bij een school een brandende prullenbak aan. Getuigen gaven een goed signalement van de dader. Even verderop werd de verdachte aangetroffen die direct toegaf dat hij de brand had veroorzaakt. Na verhoor werd de jongen heengezonden en verwezen naar bureau HALT.

Inbraak station

Zaandam, donderdag 7 september 2006, 05:38 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in de stationsrestauratie op de Provincialeweg. Via een ingeslagen zijraam wist men binnen te komen. Vanachter de balie werd een hoeveelheid tabaksartikelen ontvreemd. Vermoedelijk heeft de inbraak plaatsgevonden tussen woensdagavond en donderdagochtend. De afdeling Forensische Opsporing onderzoekt de plaats op sporen van de dader(s).

Inbraak

Purmerend, donderdag 7 september 2006, 05:55 uur.

Bij het dagactiviteitencentrum Zaanstreek-Waterland aan de Purmerweg werd woensdagochtend vroeg ingebroken. Tegen zessen ging het luide alarm in werking en de beveiliger trof aan de achterzijde een op grove wijze opengebroken nooddeur aan. Van een binnendeur was het glas vernield. Het is nog niet bekend wat er mogelijk is ontvreemd.

Jonge bromfietsdief

Purmerend, woensdag 6 september 2006, 17:37 uur.

Een agent zag in zijn vrije tijd een 11-jarige jongen uit Purmerend een bromfiets uit een stalling wegnemen. De jongen gooide even na de diefstal de bromfiets in de bosjes en rende er vandoor in de richting van de agent die hem daarop aanhield. De bromfiets werd in beslag genomen en de jongen verwezen naar STOP. De STOP-reactie is een aanbod aan ouders van kinderen onder de twaalf jaar die zich schuldig hebben gemaakt aan een licht strafbaar feit. Het aanbod bestaat uit een gesprek met ouders en kind, een leeractiviteit voor het kind en, indien van toepassing, het aanbieden van excuses aan benadeelde. De STOP-reactie heeft tot doel kinderen (en hun ouders) duidelijk te maken dat strafbaar gedrag ontoelaatbaar is èn ouders te ondersteunen in hun reactie op het corrigeren en voorkomen van dit strafbaar gedrag van hun kind. De STOP-reactie wordt uitgevoerd door een HALT-bureau.

Drankrijder

Purmerend, 6 september, 02:03 uur

Op de Laan der Continenten werd in de nacht van woensdag op donderdag een 52-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man bleek nog twee boetes open te hebben staan. De man kon 467,50 euro armer en een proces-verbaal rijker, het politiebureau weer verlaten.

Eén op de twintig bestuurders te snel

Assendelft, 6 september, 19:15-21:20 uur

Op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen (N246) werd woensdagavond op snelheid gecontroleerd. Hierbij werden 32 voertuigen op de foto gezet omdat zij harder reden dan de toegestane 80 km per uur. In totaal passeerden zo'n 600 auto's het in de berm opgestelde statief.

32 bestuurders zonder gordel bekeurd

Zaandam, 6 sept.

Tijdens diverse verkeerscontroles in Zaandam werden woensdagmiddag 47 boetes uitgedeeld. Op de Peperstraat en het Prins Bernhardplein werden twaalf automobilisten die door rood reden betrapt. Op de Rozengracht en de Thorbeckeweg waren alle 32 boetes voor het niet dragen van de gordel. Verder werden op de Thorbeckeweg nog een bromfietser die de kinband van zijn helm los had zitten, een bestuurder die over een doorgetrokken streep inhaalde en een bestuurder die over de busstrook reed een boete.

Eén op de tien te hard

Den Ilp, 6 september, 14:15-16:15 uur

Tijdens een snelheidscontrole in Den Ilp reed woensdagmiddag één op de tien bestuurders te hard. De hoogste snelheid bedroeg 73 km per uur bij een toegestane snelheid van 50 km per uur.

Tientallen hardrijders

Noordbeemster, 6 september, 09:40-12:30 uur

Op de Schermerhornerweg werd woensdagochtend een snelheidscontrole gehouden. Tussen half tien en half één reden 55 bestuurders harder dan de toegestane 80 km per uur. Van in totaal 1460 voertuigen werd de snelheid gemeten middels een in de berm opgesteld radarstatief.