Ingezonden persbericht


Prijs-Kwaliteit verhouding volgens bezoekers Zoover.nl in veel gevallen onder de maat All-inclusive vakantie vaak een teleurstelling

Nijmegen, september 2006 ­ Vakanties waarin de all-inclusive formule geboekt wordt, draaien vaak uit op een teleurstelling. Liefst 34% van de bezoekers van Zoover.nl geeft de accommodatie een onvoldoende voor de prijs/kwaliteit verhouding. Veelgehoorde klachten hebben betrekking op de kwaliteit van het eten en het feit dat er voor sommige faciliteiten toch nog bijbetaald diende te worden.

Klachten
Uit een analyse van 200 beoordelingen van all-inclusive hotels op Zoover.nl bleek dat liefst 67 mensen de vakantie achteraf de prijs niet waard vonden. Zij gaven de accommodatie op het criterium prijs/kwaliteit een 5 of lager. De service in het hotel is daarnaast bij 28% van de beoordelingen onder de maat. De vakantieganger is het meest ontevreden over de kwaliteit van het eten en drinken. Dit is vaak eenzijdig of koud. In sommige gevallen was het zelfs niet bij de prijs inbegrepen. Alle beoordelingen werden in augustus ingevuld en hadden betrekking op een vakantie in de zomer van 2006.

Onderzoek
Naar aanleiding van deze resultaten heeft Zoover de bezoekers gevraagd of de all-inclusive vakantie na een aantal keer gaat vervelen. Uit de ruim 1300 reacties bleek dat 42 % van de all-inclusive vakantiegangers hiermee instemde. 58% was het echter niet met de stelling eens. Daarnaast werd de bezoekers gevraagd waarom ze voor een all-inclusive kozen. Bijna de helft (49%) van de vakantiegangers kiest hiervoor, omdat de kosten zo beter in de hand blijven. Een ander veel gekozen reden (45%) is dat het 'lekker makkelijk' is.

Over zoover.nl
www.Zoover.nl is een onafhankelijke en gratis vakantiewebsite waarop vakantiebestemmingen en accommodaties zoals hotels, appartementen, vakantieparken, en campings worden beoordeeld. Door reizigers, voor reizigers. Daarnaast is direct te zien waar een accommodatie geboekt kan worden en kunnen er vakantiefoto's worden toegevoegd. Verder wordt er wekelijks een digitale nieuwsbrief verstuurd waarin de aanbiedingen van de beste accommodaties zijn opgenomen.



Ingezonden persbericht