Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 07/09/06

TILBURG, 7 september 2006

Politie houdt man aan voor heling auto

OISTERWIJK In de Vennelaan heeft de politie gisteravond, rond de klok van 17.30 uur, een 34 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden, voor diefstal of heling van een personenauto. De auto bleek op 24 augustus jl. gestolen te zijn, vanaf een parkeerterrein aan de IJsclubweg te Tilburg. Agenten kregen gisteren de melding dat de bestuurder van de gestolen personenauto veel interesse toonde voor woningen in een woonwijk omgeving Vennelaan. Tijdens hun zoektocht in de omgeving troffen ze de ontvreemde auto, met bestuurder aan. De man werd aangehouden en is op het bureau in verzekering gesteld. Tijdens het verhoor bekende de man de diefstal van de auto te hebben gepleegd.

Politie houdt inbreker aan

TILBURG Agenten hebben vanmorgen, tegen 02.00 uur in de Kruidenlaan te Tilburg, een 25 jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht, kort voor de aanhouding, een inbraak in een woning te hebben gepleegd in de kruidenbuurt. Tijdens de inbraak werden er autosleutels en een laptop buit gemaakt. De dader, een bekende van het slachtoffer, is na de inbraak met de auto van de benadeelde er vandoor gegaan. Het slachtoffer, een 24 jarige Tilburger deed hiervan aangifte. Toen de agenten in de woning de aangifte opnamen, meldde de verdachte zich bij de woning met laptop. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De politie stelt een onderzoek in naar de auto.

Tilburger aangehouden voor het rijden onder invloed

TILBURG De politie heeft vanmorgen rond 01.30 uur, op de Ringbaan Noord een 43 jarige Tilburgse automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten zagen de bestuurder rijden en stelden een controle een. Een indicatieblaastest wees uit dat de man onder invloed verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 530 U/gl, zijnde 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. Tevens bleek de man meerdere vonnissen te hebben openstaan. Na betaling mocht hij, voorzien van een kwitantie en een rijverbod van vijf uren vertrekken.

Meisje gewond na verkeersongeval

TILBURG Vanmorgen raakte een 16 jarig meisje uit Oisterwijk gewond na een verkeersongeval. Het meisje reed rond 08.30 uur op haar fiets over de Akkerstraat in de richting van de Klaverstraat te Tilburg. Een 33 jarige automobilist uit Tilburg reed met zijn auto over de Roggestraat. Toen hij de kruising met de Akkerstraat naderde en het kruisingsvlak opreed zag hij de fietsster over het hoofd. Tussen beiden ontstond een aanrijding waarna het meisje op de grond viel. Voor onderzoek werd het slachtoffer overgebracht naar het Tweestedenziekenhuis te Tilburg.

Veilig naar school

TILBURG In het kader van het project Veilig naar school hebben agenten van het team Tilburg West vanmorgen, in de omgeving van de Lombardijenlaan en Langendijk een verkeerscontrole ingesteld. In totaal werden 38 autos gecontroleerd. Uit de controles bleek dat de meeste inzittenden zich keurig aan de regels houden. Helaas werden er toch nog drie bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel.

Auteur: Desiree Brabers