Politie Drenthe

Donderdagmiddag

Assen, 07-09-2006

Autos bekrast, politie doet onderzoek
MEPPEL Bij de politie is donderdag aangifte gedaan van vernieling. Twee autos die geparkeerd stonden aan het Hogestuk zijn bekrast. De vernieling is vermoedelijk tussen woensdagavond 23.00 uur en donderdagmorgen 08.30 uur gepleegd. Graag komt de politie in contact met mensen die mogelijk iets gezien hebben of informatie hebben over deze zaak. U kunt bellen met 0900-8844. (06-177527) Politie onderzoekt woninginbraak

ZUIDLAARDERVEEN Woensdagavond is ingebroken in twee woningen aan de Dorpsstraat in Zuidlaarderveen. De dief werd door een van de bewoners gestoord bij zijn werk en is uit de woning gevlucht. De man is met een auto weggereden. Onderzoek leverde op dat de auto later op de avond leeg werd aangetroffen. De politie heeft de auto in beslag genomen. Donderdag werd de hulp van de politie gevraagd door een 51-jarige bewoonster van de Semweg in de Groeve. Haar portemonnee en telefoon waren gestolen, de vermoedelijke dader was nog in de woning. De man is door de politie aangehouden. De aangetroffen man bleek de eigenaar van de auto die de avond daarvoor in beslag genomen is. Onderzoek moet uitwijzen of de man betrokken is bij de twee inbraken. De 38-jarige man uit Gasselternijveen staat bij de politie bekend als veelpleger.(06-177415/465)

Bedrijfsongeval, man komt onder hooischudder
EXLOO Een 72-jarige man uit Odoorn raakte woensdagmiddag gewond aan hoofd en benen. De man reed met tractor over het Zuideinde in de richting van Odoorn toen de man enig lawaai hoorde. Hij zette de tractor stil en trok aan de hooischudder, deze begon spontaan te werken. De man kwam onder de hooischudder terecht, het lukte hem om zelf onder het apparaat uit te komen. De man is naar het ziekenhuis in Assen gebracht.(06-177306)

Man schiet met imitatiewapen
ZUIDLAREN De politie heeft een 29-jarige man uit Groningen aangehouden. De man zat woensdagavond met enkele anderen op een bankje aan de Stationsstraat. Een agente in burger passeerde het groepje toen deze vernam dat er geschoten werd. De agente heeft de man aangehouden en het imitatiewapen met kogeltjes in beslag genomen. De man verklaarde dat het zou gaan om een grap. Het plastic speelgoed pistooltje kwam uit Frankrijk. Hij wist niet dat het in Nederland verboden is om dit soort imitatiewapens in je bezit te hebben. De man heeft de nacht in de cel doorgebracht.(06-177370)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dana Kragten, tel. 0592 - 36 1280.