Nieuwe Website Meteo Consult

Meteo consult

Geheel nieuwe website Meteo Consult

Meteo Consult heeft haar website www.weer.nl geheel vernieuwd. In de nieuwe site is een grote hoeveelheid weersinformatie van hoge betrouwbaarheid actueel en gratis toegankelijk. Zo zijn de actuele radarbeelden van Nederland en een aantal andere Europese landen te zien. Voor ongeveer 250.000 wereldwijde locaties zijn er verwachtingen tot zeven dagen vooruit. Daarnaast zijn er wereldwijde weerkaarten tot 10 dagen vooruit met temperatuur, bewolking, neerslag en luchtdruk. Voor tal van gebieden in de wereld is klimatologische informatie beschikbaar. Op de site is ook een actuele weerpresentatie te bekijken van een van de bekende presentatoren van Meteo Consult. Gedurende de rest van 2006 zal de site verder uitgebreid worden met nog meer actuele informatie.

Het is niet de enige verandering die bij het grootste weerbedrijf van Europa met vestigingen in 6 Europese landen wordt doorgevoerd. Volgend op de overname van het grootste deel van de aandelen door de Press Association in mei 2005, presenteren alle bedrijven zich nu onder een gemeenschappelijke groepsnaam, MeteoGroup, en is er ook een nieuw logo ontworpen. In Nederland wordt de alom bekende naam Meteo Consult gehandhaafd. De bedrijven in de groep zijn in 2005 en 2006 snel gegroeid en het totale aantal personeelsleden nadert de 200. Voor de komende tijd staan verdere uitbreidingen in en buiten Europa op het programma. De internationale website www.meteogroup.com weerspiegelt deze ambitie. In een aantal talen worden klanten en consumenten van alle informatie voorzien.

Meteo Consult Nederland haalt haar omzet vooral in de dienstverlening aan bedrijven maar er is ook een grote afdeling gericht op consumenten. Zo is de Meteo Consult weerlijn op
0900 9725 erg populair en ook vernieuwd met o.a. een verwachting voor de komende vier weken gebaseerd op de berekeningen van het Europese weercentrum ECMWF. Op Meteo Consult worden talrijke weercursussen verzorgd voor professionals en weergeĂŻnteresseerden. Samen met Chellomedia heeft Meteo Consult een 24/7 Weerkanaal opgezet dat op steeds meer kabelnetten te zien is.

In de zakelijke dienstverlening staan de bedrijven in de MeteoGroup bekend om de uitstekende kwaliteit in gladheidverwachtingen. Meteo Consult levert daarbij zowel de meetsystemen in de weg als de wegdekverwachtingen. De maritieme afdeling van Meteo Consult begeleidt tal van offshore projecten met verwachtingen van hoge kwaliteit en vele honderden schepen over de hele wereld zijn met het unieke SPOS systeem van Meteo Consult uitgerust. In alle Europese landen betrekken energie productiebedrijven en energiehandelaren hun verwachtingen van bedrijven in de MeteoGroup. Ook in de agrarische sector en in de bouw wordt veelvuldig van de verwachtingen van de MeteoGroup gebruik gemaakt. Meteo Consult verzorgt verder steeds meer onderzoeksopdrachten voor zowel interne als externe opdrachtgevers.

Voor meer informatie over de internationale activiteiten kunt u contact opnemen met de General Manager van de MeteoGroup, Jennie Campbell, jennie.campbell@meteogroup.com In Nederland kunt u contact opnemen met directeur Harry Otten, tel. 0317 399 800 of via de mail otten@weer.nl

Wageningen, 7 september 2006