Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 7 september 2006

(


Leiden Verdachte meldt zich na zien van beelden RTV-West

Een 27 jarige vrouw uit Katwijk heeft zich donderdag 7 september rond het middaguur bij de politie in haar woonplaats gemeld. De vrouw deed deze stap nadat in het opsporingsdeel van Team West van RTV-West beelden van haar te zien waren.
In dat programma van gisteravond werd aandacht besteed aan de diefstal van een portemonnee van een 41 jarige vrouw uit Leiden. Dit gebeurde op 12 augustus bij een fastfoodketen aan de Plesmanlaan. Van de diefstal waren beelden die werden uitgezonden en waarop te zien was dat naar nu blijkt de Katwijkse de portemonnee met daarin een geldbedrag stal. De verdachte werd nadat ze zich had gemeld aangehouden en is ingesloten. De politie doet nader onderzoek.


Leiden Mishandeling

De poliltie heeft woensdag 6 maart in de avond een 36 jarige Leidenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht een medewerker van een bedrijf aan de Middelstegracht te hebben mishandeld. Omdat de Leidenaar in het pand aan het roken was wees de medewerker wees de Leidenaar op het daar geldende rookverbod. De verdachte ontstak hierna in woede en schopte de Leidenaar twee keer tegen een knie. Nadat de politie was gebeld werd de verdachte in het pand aangehouden.


Gouda - Oost Controle sportvissers

De politie van het team Gouda Oost controleert tijdens de dagelijke surveillance ook op naleving van de milieuwetgeving. Zo zijn in de maanden juli en augustus sportvissers in Gouda gecontroleerd op het hebben van de sportvisakte en/of de vergunning voor het viswater waarin ze visten. Van de 44 gecontroleerde vissers hadden 9 vissers geen akte of vergunning. Zij kregen een proces-verbaal. Uiteraard lopen vissers ook buiten de zomerperiode kans op een controle. De politie adviseert sportvissers dan ook om voordat men de hobby gaat uitoefenen de papieren in orde te maken.


Gouda Politie vangt slang in woonkamer

De politie heeft woensdag 9 september een slang gevangen in een woning aan het Beemdgras. De politie kreeg rond 18.00 uur een verontrustend telefoontje van de vrouw des huizes dat het beest daar in de woonkamer rond kroop. De agenten wisten de slang van zo'n 30 tot 40 centimeter lang met een netje en toediening van een kleine hoeveelheid pepperspray te vangen en over te dragen aan de gewaarschuwde dierenambulance. Vermoedelijk gaat het hier om een grasadder. Hoe de slang daar terecht is gekomen is onduidelijk.


Gouda Politie onderzoekt diefstal uit woningen

De politie onderzoekt twee diefstallen uit woningen. In beide gevallen kon de diefstal plaatsvinden doordat deuren niet afgesloten waren op het moment dat de bewoners zich boven bevonden. Op maandagavond 4 september gebeurde dit aan de Woudestein. Tussen 19.20 en 19.30 uur werd daar een laptop uit de woning gestolen. Op woensdagmiddag 6 september tussen 14.30 en 15.30 uur werd er een fototoestel met oplader uit de woonkamer van een woning aan de Weerestein gestolen. Van de dader(s) ontbreekt tot op heden nog ieder spoor.
Om insluipingent te voorkomen adviseert de politie om altijd die vertrekken af te sluiten waar op dat moment geen zich op is.


-------------------------------------------- einde middagberichten -----------------------------------------


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --