Provincie Overijssel

Bemiddeling onmogelijk: ontslag burg. Bolhuis

De verhoudingen tussen burgemeester Bolhuis en de gemeenteraad van Raalte zijn definitief verstoord. Bemiddeling biedt geen oplossing voor het conflict dat is ontstaan over de anonieme bijdragen vanuit het huis van de burgemeester aan een internetdiscussie op Roalte Net. Dit blijkt uit de brief die Commissaris van de Koningin in Overijssel, de heer Jansen, vandaag heeft toegestuurd aan de gemeenteraad van Raalte. Commissaris Jansen zal minister Remkes van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties daarom verzoeken ontslag te verlenen aan burgemeester Bolhuis.

De afgelopen twee weken heeft commissaris Jansen diverse gesprekken gevoerd met de fractievoorzitters, de burgemeester en de wethouders over het internetconflict. Hieruit is gebleken dat er geen enkele ruimte is voor herstel van de verhoudingen. Naar verwachting zal de minister van BZK op korte termijn een ontslagbesluit voorbereiden.Â

Commissaris van de Koningin Jansen betreurt de gang van zaken. âHet nieuwe college is net goed op stoom en er zijn veel plannen in ontwikkeling. Voor de continuïteit van het bestuur en de ontwikkelingen in Raalte tracht ik op korte termijn, na het besluit van de minister en na overleg met een delegatie van de gemeenteraad, een waarnemend burgemeester te kunnen benoemen.â Tot die tijd neemt loco-burgemeester Elshof de taken van de burgemeester als voorzitter van het college waar. Raadslid mevrouw Van der Bruggen â van den Brink is de plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad.