Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond KNBSB lanceert nieuwe website

De reguliere honkbalcompetitie in de hoofdklasse is woensdagavond afgesloten met de laatste inhaalwedstrijd. Het seizoen in de hoogste landelijke honkbalafdeling werd dit jaar gekenmerkt door veel aantrekkelijke wedstrijden en een interessant verloop in de race om de bovenste vier plaatsten, die recht geven op deelname aan de Play-Offs. De beslissing daarvoor viel pas afgelopen weekeinde in de laatste officiële speelronde van de competitie, toen ADO zich als vierde en laatste ploeg kwalificeerde voor de allesbeslissende eindstrijd om het landskampioenschap.

We staan nu, bijna vijf maanden nadat op zaterdag 15 april de eerste bal in de competitie werd gegooid, aan de vooravond van de climax van het seizoen. Vanaf aanstaande zaterdag 9 september beginnen Corendon Kinheim, DOOR Neptunus, Konica Minolta Pioniers en ADO aan de Play-Offs. Deze reeks bestaat uit maximaal vijf wedstrijden. De twee ploegen die als eerste drie overwinningen behalen plaatsen zich voor de Holland Series, waarvan de start is gepland op donderdag 21 september. In de best-of-five Holland Series wordt voor het 85ste jaar op rij gestreden om de nationale titel. DOOR Neptunus gaat deze titel verdedigen, want de Rotterdammers legden een recordaantal van zeven jaar op rij beslag hierop. Neptunus, dat op de tweede plaats eindigde, treft in de Play-Offs de nummer drie van de competitie Konica Minolta Pioniers. Corendon Kinheim eindigde in de reguliere competitie op de eerste plaats en won daarmee tevens de KNBSB Beker. De Haarlemmers moeten het in de best-of-five opnemen tegen ADO, dat vierde werd.

Ter promotie van de Play-Offs en de Holland Series en om nog meer belangstelling voor onze sporten te genereren lanceert de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB) speciale websites op Internet. Op www.playoffshonkbal.nl en straks www.hollandserieshonkbal.nl is het hele verloop van de finalereeks van de eerste tot en met laatste bal te volgen. Nieuws over de Play-Offs, de Holland Series, de deelnemende teams, wedstrijdverslagen, statistieken, en meer. Het is er allemaal te vinden.

De softbalcompetitie bij de vrouwen wordt aanstaande zaterdag, na een onderbreking voor het wereldkampioenschap in China, hervat. Ook voor de ontknoping in deze competitie worden binnenkort sites geopend. Eerst www.playoffssoftbal.nl, later www.hollandseriessoftbal.nl.

De countdown om de nationale honkbal- en softbaltitel is begonnen!

Het programma van de Honkbal Play-Offs 2006 is als volgt:

zaterdag 9 september
14.00 uur Corendon Kinheim - ADO
Pim Mulier Stadion, Haarlem
14.00 uur DOOR Neptunus - Konica Minolta Pioniers Neptunus Familiestadion, Rotterdam

zondag 10 september
14.00 uur ADO - Corendon Kinheim
Leen Volkerijk Stadion, Den Haag
14.00 uur Konica Minolta Pioniers - DOOR Neptunus
Sportpark Toolenburg, Hoofddorp

dinsdag 12 september
19.45 uur Corendon Kinheim - ADO
Pim Mulier Stadion, Haarlem
19.45 uur DOOR Neptunus - Konica Minolta Pioniers Neptunus Familiestadion, Rotterdam

zaterdag 16 september (indien nodig)
14.00 uur ADO - Corendon Kinheim
Leen Volkerijk Stadion, Den Haag
14.00 uur Konica Minolta Pioniers - DOOR Neptunus
Sportpark Toolenburg, Hoofddorp

zondag 17 september (indien nodig)
14.00 uur Corendon Kinheim - ADO
Pim Mulier Stadion, Haarlem
14.00 uur DOOR Neptunus - Konica Minolta Pioniers Neptunus Familiestadion, Rotterdam

donderdag 21 september
19.45 uur eerste wedstrijd Holland Series