Gemeente Barneveld


Vergelijking koers Barneveld met andere gemeenten

De stichting De Lokale Rekenkamer voert een benchmark uit naar de sturings-documenten van een aantal gemeenten. De rekenkamercommissie Barneveld/Leusden/Zeewolde heeft besloten om voor de gemeente Barneveld aan deze benchmark deel te nemen. De benchmark wordt komend najaar uitgevoerd.

Het onderzoek richt zich op de koersbepaling die de gemeenten na de raadsverkiezingen in mei 2006 hebben ontwikkeld. Doel van de benchmark is het verbeteren van de kwaliteit van de sturingsdocumenten waarin dit staat verwerkt. Dit zijn bijvoorbeeld de collegeprogrammas, coalitieakkoorden en de kadernotas.

De Lokale Rekenkamer vergelijkt deze stukken met elkaar op een aantal kwaliteitscriteria. Zijn er speerpunten van het beleid benoemd? Is duidelijk welke beleidsresultaten aan het einde van de collegeperiode verwacht kunnen worden? Voor de gemeente Barneveld zal worden gekeken naar de Kadernota 2006, waarin deels het coalitieakkoord van de SGP, CDA, VVD en CU is verwerkt. Tevens wordt gekeken of en hoe de gemaakte plannen kunnen worden verwerkt in de begroting van de gemeente.

Naast het bestuderen van papieren stukken, worden ook interviews gehouden met onder andere de gemeentesecretaris, de raadsgriffier en de fractievoorzitters van de coalitiepartijen.

Het rapport wordt in november 2006 verwacht. De rekenkamercommissie kijkt dan eerst zelf of ze mogelijk aanvullend onderzoek uitvoert, voordat het rapport aan de gemeenteraad wordt aangeboden.

Barneveld, 7 september 2006


---

---
Voor vragen kunt u contact opnemen met de voorzitter, de heer J. van Dort (06 5133 6137) of de secretaris, mevrouw B. Does, (0342 495 830), b.does@barneveld.nl Mutatiedatum 07/09/2006

Naar de vorige pagina