Politie Midden- en West Brabant

District Breda donderdag 7 september

BREDA, 7 september 2006

Identiteit dode man bij Galderse Meren bekend

BREDA: De man, die gistermiddag werd aangetroffen nabij de Galderse Meren, is een 69-jarige inwoner van Breda. Zoals gemeld, stierf de man een natuurlijke dood.

De Bredanaar werd woensdagmiddag aangetroffen door passanten. De politie sloot een misdrijf niet uit en stelde direct een onderzoek in om sporen veilig te stellen. Woensdagavond bleek er echter geen sprake te zijn van een misdrijf.

Veelpleger met lege kratten op de fiets aangehouden

BREDA: De politie heeft woensdagmorgen rond 10.20 uur een 50-jarige Bredanaar aangehouden. Hij had bij een bedrijf op het IABC enkele kratten met statiegeldflessen gestolen en wilde daarmee wegfietsen. De Bredanaar staat bekend als veelpleger en is conform de afspraken met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Bredanaar aangehouden na woeste autorit

BREDA: De politie heeft woensdagnacht rond 02.50 uur een 23-jarige inwoner van Breda aangehouden op de Mgr. Van Hooydonkstraat. Surveillerende agenten zagen de man in zijn auto met hoge snelheid over de Wilhelminasingel rijden. Ook reed hij door een rood verkeerslicht. Na een korte achtervolging lukte het de man langs de kant te zetten. Hij kon geen identificatiebewijs overleggen, waarna hij werd aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de automobilist ook niet over een rijbewijs beschikt. Na verhoor werd de man met drie bekeuringen naar huis gestuurd.

Verkeerscontroles in Etten-Leur en Breda

ETTEN-LEUR: Agenten van het team Etten-Leur hebben woensdagavond op de Parklaan, samen met collegas van de vrijwillige politie, een verkeerscontrole gehouden. Daarbij kregen 13 passanten een proces-verbaal voor het overschrijden van de maximum snelheid. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan, de hoogst gemeten snelheid was 75 km/u. Ook kregen vijf passanten een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel. Een automobilist ontving een proces-verbaal voor het niet kunnen laten zien van het kentekenbewijs.

BREDA: Agenten van het scooterteam en van het team Prinsenbeemden hebben donderdagochtend gezamenlijk een scootercontrole uitgevoerd. Circa twintig bromfietsen werden aan een inspectie onderworpen. Dat gebeurde op het Walpad, Westbroek en Lunetstraat. Aan de Lunetstraat werden ook twintig automobilisten gecontroleerd. Er werden dertien scooterrijders bekeurd, vooral omdat hun voertuigen over meer vermogen beschikten dan is toegestaan. Ook rijden met een kale band en kapotte uitlaat werd bestraft. De automobilisten onder andere droegen geen gordel of belden niet handsfree.

Een 38-jarige Bredanaar werd bij de controle aan de Lunetstraat aangehouden. Hij reed voorbij en stak zijn middelvinger op naar agenten. Hem is een transactie van 220 euro aangeboden die hij betaalde. Daarna werd hij vrijgelaten.

Snelheidscontrole in Ulvenhout

BREDA: Bij een snelheidscontrole op de Molenstraat in Ulvenhout zijn donderdag 1094 passanten gecontroleerd, van hen reden er 83 harder dan de toegestane 50 km/uur. De koploper daarbij was een passant die 86 km/uur reed.

De snelheidscontroles in het district Breda vinden plaats op locaties waar doorgaans de maximale snelheid (fors) wordt overschreden. Harder rijden dan de toegestane snelheid levert gevaarlijke situaties op in het verkeer en maakt ook anno 2006 nog onnodig veel slachtoffers. Vandaar dat de politie met deze controles automobilisten en andere weggebruikers wil wijzen op de risicos van een te hoge snelheid.

Medicijnen verloren in Zundert

ZUNDERT: Een 57-jarige inwoonster van Zundert is donderdag een tasje met medicijnen verloren. Ze meldde dat rond 13.30 uur bij de politie. Het gaat om slaapmiddelen, bij inname kan men in coma raken. De vrouw is de medicijnen verloren in de omgeving van de Burgemeester Kievitslaan. Mensen die de medicijnen aantreffen, kunnen contact opnemen met de politie op 0900-8844.

Auteur: Andre van den Hul