Llink


Rotterdam, 5 september 2006


- PERSBERICHT-

Het mysterie 11 september

Vijf jaar na de aanslagen op het WTC in New York en het Pentagon in Washington groeit het aantal 'believers'; mensen die geloven in de samenzweringstheorieën rond 11 september. In de studio vertellen 'believer' DC Lama en Amerika-deskundige Ruth Oldenziel over hun visie op de terreuraanslagen. LLinke Soep is vrijdag 1 september om 20:00 te beluisteren op Radio1.

Naast de 'believers' ook aandacht voor Burma. Het Burma Centrum en de Burmese vluchtelingengemeenschap protesteren vrijdagavond bij het hoofdkantoor van Total, de Indiase ambassade en de Zuid-Koreaanse ambassade. Aanleiding voor de demonstraties zijn de Asia-Europe Meeting op 10 en 11 september. Een vertegenwoordiger van de Burmese junta neemt deel aan deze Top.

Verder in de uitzending: een ambitieus plan van kunstenaars Jeroen Koolhaas en Andreas Urhahn. Zij willen een hele sloppenwijk (favela) bedekken met een monumentale afbeelding. Tijdens het festival De Wereld van Witte de With in Rotterdam is de kickoff van dit project; een opblaasbare maquette van de eerste fase van het plan.

LLinke Soep is een jongerenmagazine over Praktisch Idealisme. LLinke soep is iedere vrijdag om 20.00 uur te beluisteren op Radio1. LLinke soep is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT