Ingezonden persbericht


D-Link lanceert draadloze Gigabit-router voor kleine bedrijven

Rotterdam, 7 september 2006 - D-Link, wereldwijd leverancier van netwerkapparatuur en communicatietechnologie voor particulieren, mkb en grote bedrijven, introduceert een nieuwe Gigabit-router, de DI-724GU. D-Link ontwikkelde de router speciaal voor kleine bedrijven. De oplossing combineert verschillende functies, zoals een Gigabit-switch, een printserver, een firewall en een draadloos netwerk, in één toestel. De DI-724GU levert hoogstaand en snel netwerkverkeer door de unieke StreamEngine, een Quality of Service-technologie (QoS) die de kwaliteit van VoIP-gesprekken en ander breedbandverkeer verbetert.

Elk onderdeel van de router levert maximale prestaties. De processor kan zwaar dataverkeer eenvoudig verwerken door gegevenspakketten intelligent en efficiënt te verdelen. Daarnaast is het mogelijk pc's of servers aan te sluiten op de integrale 4-poorts 10/100/1000Mbps Gigabit-switch die prestaties optimaliseert. Bovendien biedt de DI-724GU, wanneer klanten de SuperG-kaart gebruiken, een draadloze verbinding tot een snelheid van 108Mbps.

VoIP-gesprekken en videotoepassingen vereisen real-time communicatiemogelijkheden en een hoge bandbreedte. De DI-724GU maakt gebruik van de D-Link StreamEngine, een intelligente QoS-toepassing die automatisch dataverkeer opspoort en er prioriteit aan toekent.

"Veel kleine bedrijven hebben behoefte aan een eenvoudig te beheren alles-in-éénoplossing. De DI-724GU levert alle functionaliteit die ze zoeken. Naast de traditionele functies van een router biedt het product ook Quality of Service via D-Links StreamEngine, SuperG draadloze verbinding tot 108Mbps, Gigabit Ethernet-poorten en een printserver. Bovendien vereenvoudigen de Click 'n Connect-gids en de ondersteuning voor Windows Connect Now het installatieproces", zegt Eric Marchal, District Manager D-Link Benelux.

De DI-724GU is uitgerust met een op Stateful Packet Inspection (SPI), Network Address Translation (NAT) en Denial of Service gebaseerde firewall om DoS-aanvallen het hoofd te bieden. De router heeft ook een contentfilter die ongewenste gegevens blokkeert. Deze beveiligingsfuncties hebben geen negatieve invloed op de prestaties van het netwerk.

Functies

* 4-poorts 10/100/1000Mbps Gigabit-switch.
* IEEE 802.11g draadloos access point.

* D-Link 108Mbps SuperG draadloze technologie en andere SuperG-producten.
* Firewall met Stateful Packet Inspection (SPI).
* USB 2.0-poort voor het delen van printers.
* USB-poort die Windows Connect Now ondersteunt en waarmee het draadloze netwerk automatisch te configureren is. De netwerkbeheerder kan de gewenste configuratie kopiëren op USB-geheugen en deze via de USB-poort doorsturen naar de router.
* Draadloze multimediaondersteuning (WMM, Wi-Fi Multimedia Support).
* D-Link StreamEngine: QoS-technologie voor VoIP-gesprekken en ander intensief breedbandverkeer.
* Ingebouwde controlefilter die het downloaden en het bekijken van ongepaste content door werknemers voorkomt.
* Metalen behuizing voor extra duurzaamheid in bedrijfsomgevingen.
* Eenvoudige installatie Click 'n Connect van D-Link.

Prijs en beschikbaarheid
De DI-724GU is momenteel beschikbaar voor een adviesprijs van 157 euro (exclusief btw).

Over D-Link
D-Link, opgericht in 1986, is de wereldwijde vooraanstaande designer, ontwikkelaar en producent van netwerken, connectivity-, voice- en datacommunicatieproducten voor consumenten, mkb en SOHO. 'Building Networks for People' is de drijfveer achter het succes van D-Link. Door een scherpe focus op de eisen en wensen van haar klanten heeft D-Link een toonaangevende positie weten te verwerven met producten die wereldwijd worden ingezet. Met meer dan 1.600 werknemers bedient D-Link vanuit 87 vestigingen wereldwijd meer dan 100 landen. D-Link staat voor innovatie, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Meer informatie is beschikbaar op www.dlink.nl.

Voor meer informatie, testverzoeken of fotomateriaal: Progress Communications
Birthe Steenvoorden
Tel.: +31 (0)20-363 11 52
E-mail: birthe@progresscommunications.nl
www.progresscommunications.nl

D-Link Benelux
Norbert Daverveld
Tel.: +31 (0)10-282 14 45
E-mail: norbert.daverveld@dlink.nl
www.dlink.nl

For further information please visit: www.dlink.nl. D-Link is a registered trademark of D-Link Systems, Inc. All other company names mentioned herein may be trademarks of their respective owners. Copyright © 2003 D-Link. All Rights Reserved.