Ingezonden persbericht


LaCie SAFE drives tot 500GB met drievoudige beveiliging


- Bescherming vertrouwelijke gegevens tegen ongeautoriseerd gebruik
- Nieuwe desktop-edititie biedt tot 500 GB veilige storage
- Drievoudige beveiliging: biometrische toegang, drive lock en kettingslot-poort
- Hi-speed USB 2.0 harde schijf voor pc en/of Mac

LaCie SAFE Desktop Hard Drive 500GB
Amsterdam, 7 september 2006 - LaCie breidt zijn reeks LaCie SAFE Hard Drives uit met uitgebreide beveiligingsopties. Het bedrijf biedt nu een complete serie beveiligde desktop- en mobiele hard drives met biometrische toegangscontrole voor bescherming van vertrouwelijke gegevens tegen ongeautoriseerd gebruik. De nieuwe hard drive is verkrijgbaar met een capaciteit van 160 GB, 320 GB of 500 GB en een universele hi-speed USB 2.0 interface voor gebruik op een pc of Mac. Enkele van de uitgebreide beveiligingsopties zijn een interne drive lock en een externe poort voor de bevestiging van een optioneel kettingslot.

"De SAFE-serie is uitgebreid om te kunnen voldoen aan de vraag naar biometrische harde schijven met grotere capaciteit. Dat geldt zowel voor zakelijk als privé-gebruik", zegt Ward Bauwens, Area Manager Benelux van LaCie. "De LaCie SAFE Hard Drives hebben drie beveiligingsniveaus voor persoonlijke bestanden. Of het nu gaat om financiële documenten of intellectueel eigendom, gebruikers kunnen rustig slapen in de wetenschap dat hun gegevens ook echt privé blijven in de LaCie SAFE."

"Vele mensen lopen dagelijks rond met belangrijke en gevoelige data die niet beschermd zijn. Dagelijks raken duizenden mensen laptops, pda's, mobiele telefoons of USB sticks kwijt door verlies, diefstal of onoplettendheid. De apparaten zijn te vervangen, maar het verlies van data heeft mogelijk grotere consequenties. Denk aan recente voorbeelden als de serie geplande aanslagen op trans-Atlantische vluchten, waarbij de Londense politie alle passagiers verplichtte hun handbagage, inclusief laptoptas, uit handen te geven. Ander voorbeeld is de medewerker van de Nederlandse Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) die een USB stick kwijt raakte met daarop onder meer details over verkenningsmissies in Afghanistan", aldus Bauwens.

De LaCie SAFE Hard Drive is ideaal voor het opslaan van vertrouwelijke informatie en het afschermen van persoonlijke bestanden. De hard drive registreert maximaal tien vingerafdrukken en vijf gebruikers die persoonlijke toegangsrechten krijgen. Bijvoorbeeld voor volledige toegang tot de schijf (lezen/schrijven) of alleen-lezen. Geregistreerde gebruikers kunnen de hard drive met hun vingerafdruk eenvoudig in- en uitschakelen als ze even weggaan voor een vergadering of om een boodschap te doen.

Als aanvulling op de biometrische toegangscontrole, via het afnemen van een eenvoudige vingerafdruk, introduceert LaCie SAFE Desktop & Mobile Hard Drives 'Drive Lock'. Deze interne firmware voorkomt dat toegang wordt verkregen tot data die is verwijderd uit de machine en in een andere machine is geplugd. Verder bieden de desktop-edities een beveiligde poort voor een kettingslot om de SAFE-harde schijf aan een bureau vast te maken, om zo diefstal te voorkomen. (De ketting is los verkrijgbaar bij LaCie.)

De LaCie SAFE Hard Drive is eenvoudig te installeren en te gebruiken. De hard drive is uitgerust met een hi-speed USB 2.0-plug voor gebruik met een pc en/of Mac.

Mogelijkheden:

- Beschermt vertrouwelijke gegevens tegen ongeautoriseerd gebruik
- Capaciteit van 40 tot 120 GB (mobiele editie) en 160 tot 500 GB (desktopeditie)
- Geschikt voor ouderlijk toezicht en de bescherming van intellectueel eigendom
- Biometrische toegang garandeert dat alleen geregistreerde gebruikers de schijf kunnen in- en uitschakelen
- Interne drive lock voorkomt dat indringers toegang krijgen tot data
- De hard drive is aan een bureau te bevestigen met een extern kettingslot (ketting apart verkrijgbaar)
- Hi-speed USB 2.0 harde schijf voor pc en/of Mac
- Eenvoudig te installeren en in te zetten
- Inclusief LaCie back-upsoftware voor pc/Mac.

Beschikbaarheid
LaCie SAFE Hard Drives zijn onmiddellijk beschikbaar via de website van LaCie en via het dealernetwerk. De Drives worden geleverd met LaCie 1-Click Backup Software voor pc/Mac en de LaCie SilverKeeper Backup-software voor MAC OS X.