Programma Elektronische Provincies


Digitaal bezwaar maken in Overijssel (7 september 2006)

Sinds half juli kunnen burgers en bedrijven via overijssel.nl digitaal een bezwaarformulier invullen en versturen naar de provincie. Het formulier is ontwikkeld met de elektronische formulierenvoorziening van ICTU. Provincie Overijssel loopt hiermee voorop in provincieland. Een aantal provincies heeft inmiddels besloten om gebruik te maken van het Overijsselse formulier.

Het bezwaarformulier is niet het enige formulier dat is ontwikkeld. Ook zijn er elektronische formulieren ontwikkeld voor het indienen van een schadeclaim en het indienen van een klacht over een gedraging van een bestuursorgaan. De betreffende formulieren 'hangen' aan de bijbehorende producten in de provinciale producten- en dienstencatalogus op overijssel.nl. De oplevering van deze formulieren maakt deel uit van een breder project e-formulieren bij de provincie.

In interprovinciaal verband wordt gewerkt aan een groot aantal elektronische formulieren waarmee het burgers en bedrijven makkelijker wordt gemaakt om 'zaken te doen' met de provincie. Er zijn formulieren in ontwikkeling op het gebied van grondwateronttrekking, bodemsanering, zorg- en welzijnssubsidies en cultuursubsidies. Deze formulieren worden ontwikkeld met de e-formulierenvoorziening van ICTU.

Stuur voor meer informatie een mail naar
e-dienstverlening@overijssel.nl of bel 038 499 9093 (Mariska Oosterkamp, projectleider).