Gemeente Dordrecht


---

Tweede Tol, Dordtse Kil III en Hoeksche Waard beter bereikbaar

Start aanleg fietsverbinding in 2007

Maureen Vermeulen

Er komt een nieuwe, snellere fietsverbinding naar Tweede Tol, Dordtse Kil III en Hoeksche Waard. In juli 2004 is de fietsbrug over de A16 open gegaan. Vanaf de fietsbrug is er naar Dordtse Kil I en I een goede fietsverbinding. Maar een goede aansluiting naar de Tweede Tol, Dordtse Kil III en Hoeksche Waard voor fietsers ontbreekt nu nog. Het fietspad loopt vanaf de fietsbrug, langs de A16, McDonalds en Mercure hotel, naar het kruispunt Rijksstraatweg-oprit Kiltunnelweg.

Start 2007
Het college van burgemeester en wethouders heeft het definitief ontwerp voor het fietspad goegekeurd. Wat nu volgt is een artikel 19 WRO procedure. Volgens de planning start de aanleg daarna medio 2007.

Wethouder Ferdinand van den Oever is ingenomen met het plan. "De fietsbrug over de A16 was een belangrijke toevoeging in het fietsnetwerk van Dordrecht. Straks wordt bij de Kilweg een onderdoorgang onder het spoor aangelegd voor fietsers. Met deze verbinding richting Tweede Tol krijgt met name de veiligheid voor de vele fietsers / scholieren een sterke impuls."

Redactie
Maureen Vermeulen
Communicatie

telefoon (078) 639 6902

email M.Vermeulen@dordrecht.nl

Informatie
Rien Schipper
Projectleider
telefoon (078) 639 6526