Raad van de Europese Unie

12488/06 (Presse 246)

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE
NL
Brussel, 6 september 2006
12488/06 (Presse 246)
P 115
(OR. en)

Verklaring van het voorzitterschap namens de Europese Unie over het resultaat van de presidentsverkiezingen in Mexico

De Europese Unie erkent het resultaat van de presidentsverkiezingen van juli, zoals dat door het federale electorale tribunaal op 5 september is bekrachtigd, en feliciteert de heer Felipe Calderón Hinojosa van harte met zijn verkiezing tot president. De EU onderstreept dat zij nauw met Mexico wenst te blijven samenwerken. Volgens de onafhankelijke verkiezingswaarnemingsmissie van de Europese Unie hebben de electorale instanties het verkiezingsproces op een onpartijdige, professionele en transparante wijze geleid. De waarnemingsmissie zal binnenkort haar eindverslag bekendmaken.
De Europese Unie beveelt aan, door middel van dialoog de politieke verschillen op te lossen. De Europese Unie roept alle Mexicanen op, mee te werken aan de toekomstige ontwikkeling van hun land en daarbij het kader van de democratische instellingen te eerbiedigen.
12488/06 (Presse 246) 2
NL
De toetredende landen Bulgarije en Roemenië, de kandidaat-lidstaten Turkije, Kroatië * en de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië *, de landen van het stabilisatie- en associatieproces en mogelijke kandidaat-lidstaten Albanië, Bosnië en Herzegovina, Montenegro, Servië, en de EVA-landen IJsland, Liechtenstein en Noorwegen, die lid zijn van de Europese Economische Ruimte, alsmede Oekraïne en de Republiek Moldavië, sluiten zich bij deze verklaring aan.


* Kroatië en de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië blijven deelnemen aan het stabilisatie- en associatieproces.

P E R S
We t s t r a a t 1 7 5 B - 1 0 4 8 B R U S S E L T e l . : + 3 2 ( 0 ) 2 2 8 1 6 3 1 9 F a x : + 3 2 ( 0 ) 2 2 8 1 8 0 2 6 press.office@consilium.europa.eu http://www.consilium.europa.eu/Newsroom