Time : 14:20:40
Date : 06 September 2006
Sender Name: PR TVM verzekeringen

Steeds meer eisen aan vrachtwagenchauffeur!

Minister Van Brempt zet Gouden Ridder in de spotlights ...

ANTWERPEN, 7 SEPTEMBER 2006 - President-directeur mr. Arjan Bos van transportverzekeraar TVM heeft tijdens de Belgische huldiging van de Gouden Ridder van de Weg nadrukkelijk aandacht gevraagd voor de toenemende taakverzwaring van
chauffeurs in gespecialiseerd transport. 'De laatste jaren is de nadruk in de Europese Unie terecht steeds meer op veiligheidsaspecten komen te liggen. Daar zijn we uiteraard bijzonder blij mee. Er komt steeds meer regelgeving en ik vind het vandaag een goed moment om erop te wijzen dat veel vrachtwagenchauffeurs de laatste jaren zijn uitgegroeid tot allroundspecialisten als het gaat om het vervoer van gevaarlijke stoffen.'
De president-directeur van de grootste gespecialiseerde transportverzekeraar van de Benelux noemde ook de toegenomen drukte op de belangrijkste vervoerswegen als toenemende risicofactor bij het vervoer van gevaarlijke stoffen. 'De chauffeur weet dat een ongeluk grote gevolgen kan hebben. Daar moet hij zich ieder moment van bewust zijn.' Samen met de Vlaamse minister voor Mobiliteit, Kathleen van Brempt, verraste Arjan Bos vanmiddag bij het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen de 31-jarige Gerald Juliens. Hij rijdt inmiddels tien jaar schadevrij en is de Gouden Ridder van de Weg 2006. Gerald Juliens was voor zijn werkgever, Van Noort Transport BVBA, onderweg naar het Antwerpse ziekenhuis met zuurstof voor medisch gebruik. Op het terrein van het UZA werd hij ter assistentie gevraagd bij een onwel geworden medewerker. Pas bij het binnentreden met de patiënt van het ziekenhuis werd hem duidelijk dat hij door minister Van Brempt en de hoogste baas van TVM verzekeringen gehuldigd zou worden. Dit in aanwezigheid van diverse genodigden waaronder zijn echtgenote Esmeralda van Heerbeek.

Gerard Juliens is in dienst van Van Noort BVBA in Vilvoorde. Voor deze gerenommeerde onderneming vervoert hij gassen in flessen, frames en minitanks. Daarvoor is hij per jaar 70.000 kilometer onderweg in België. Van Noort is een dynamisch bedrijf, met 10 jaar ervaring in het transport van goederen, zowel nationaal als internationaal. Men beschikt in België over een vloot van 17 voertuigen bestaande uit trekkers, gesloten bakwagens met laadklep, open bakwagens, open trailers, meeneem heftrucks, schuifzeilwagens, kraanwagens, opleggers, aanhangwagens. Bij Van Noort heeft men jarenlange ervaring met het vervoer van gevaarlijke stoffen, containers en bouwmaterialen.
Het uitreiken van de onderscheiding aan Ridders van de Weg is een initiatief van de Stichting veiligheidsplan van TVM verzekeringen. Als verzekeringsspecialist voor het beroepsgoederenvervoer over de weg hoopt TVM verzekeringen door schadepreventie en risicobeheer niet alleen het aantal schades terug te dringen, maar ook een positieve bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid in het algemeen. In Nederland zet TVM jaarlijks tijdens de manifestatie 'Ridders van de Weg' bijna 1.000 chauffeurs in het zonnetje voor respectievelijk 3 (brons), 5 (zilver), 10 (goud) en 20 jaar (goud met diamant) schadevrij rijden. Ook in België zullen dit jaar op 4 november tientallen chauffeurs in het zonnetje worden gezet.

Meer informatie kunt u krijgen bij Jaap Stalenburg, hoofd PR TVM verzekeringen via +31651343596.

TVM België NV
Jusititiestraat 6b
2018 Antwerpen

Zie foto op www.pressreleases.be

URL: http://WWW.RIDDERSVANDEWEG.BE